váljon mindenkinek a szokásává!

2019.11.11. 07:00

Százhatvanhat fát ültettek el Veszprémben

Az országos kezdeményezéshez csatlakozva Veszprémben is elindult a 10 millió fa mozgalom, melynek keretében november 9-én, szombaton 9 órától a város különböző pontjaira közösségi faültetéseket szerveztek. A fák beszerzését magánemberek, helyi cégek, vállalkozások és az önkormányzat is támogatta.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tizenhat helyszínen két-háromszáz önkéntes segítségével összesen 166 fát ültettek el szombaton a Royal Kert Kft., a VKSZ Zrt. és a VERGA Zrt. segítségével. A szombati közösségi faültetéssel a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a tavaszi és őszi közösségi faültetés mindenkinek szokásává váljon, de legalább olyan hagyománnyá, mint a húsvét vagy a böjt.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a borongós idő ellenére Jutaspusztán a Kisréti utcai játszótérnél a Fidelitas helyi tagozatával, valamint a helyiekkel karöltve ültetett el a kezdeményezéshez csatlakozva hat darab fát, melyeket a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület vásárolt meg.

- Nagyon fontos, hogy egy ilyen összefogás jött létre itt Veszprémben, és abból is látszik, hogy milyen sokan az ügy mellé álltak, segítettek a szervezésben, hogy Veszprém több pontján is egy időben fákat ültethessünk. Külön köszönet illeti Sárdi Krisztinát és minden főszervezőt, aki útjára indította ezt az akciót. Úgy gondolom, hogy mint országgyűlési képviselő, teljes mellszélességgel tudok egy ilyen nemes kezdeményezés mellett kiállni, hiszen minden elültetett fa a jövőnket szolgálja – mondta el a Napló kérdésére Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

A jutaspusztai közösségi faültetésen megvendégelték a segítőket is. Ovádi Péter kiemelte, külön öröm számára, hogy a fiatalok is érdeklődtek a faültetés iránt, és becsatlakoztak a kezdeményezésbe, hiszen nagyon fontos a fiatal generáció klímatudatosságra nevelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában