Egy évszázad tanúja

2019.12.25. 09:00

A megye legidősebb polgárát köszöntötték Balatonfűzfőn

A megye legidősebb, az ország második legidősebb emberét köszöntötték hétfőn a születésnapja alkalmából.

Sági Ági

A száztíz éves Marika néni a családtagok és a hivatali elöljárók gyűrűjében

Fotó: Sági Ági/Napló

A balatonfűzfői Támasz Idősek Otthonában öt éve él a 110 éves Kerner Jánosné Marika néni, aki 1909. december 23-án a Somogy megyei Kazsok településen született.

Marika nénit családja mellett köszöntötte Vellai-Nemes Nikoletta, a balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona intézményvezetője, Tar Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonalmádi Járási Hivatalának vezetője és Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere is.

A száztíz éves Marika néni a családtagok és a hivatali elöljárók gyűrűjében
Fotó: Sági Ági/Napló

Marika néni aktív éveiben főként a vendéglátásban és a mezőgazdaságban dolgozott kétkezi munkásként Somogy, majd Baranya megyében, majd nyugdíjasként költözött lányához a Balaton közelébe. Egy lánya született, aki 88 éves, és idén született meg ötödik ükunokája. Marika néni magas életkora ellenére is rendkívül jó megfigyelő és véleményformáló, amelyből nem hiányzik a fanyar humor sem. Számos alkalommal hangoztatta: mindig azért dolgozott, hogy a saját szerény élet- indulásához képest a lehető legjobb körülményeket tudja biztosítani a családjának.

Marika néni vallásos életet él, a mai napig is rendszeresen imádkozik, valamint a Bibliát is lapozgatja. Több lakótársával is sokat beszélget a régi idők eseményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában