Tornaszobák, melegítőkonyha

2019.12.07. 07:00

Átadták a balatonalmádi Magocskák Óvoda új épületét

Pénteken ünnepélyesen átadták a Magocskák Óvoda új épületét. Ebben korszerű körülmények között tíz csoport, 245 óvodás kapott helyet.

Sági Ági

A gyerekek örömmel foglalták el az új, korszerű óvodát. Az épületegyüttes képes a korábbi három különálló épületben működő csoportszobákat magába foglalni Fotó: Sági Ági/Napló

Fotó: Sági Ági/Napló

Az új óvoda a Széchenyi 2020 programban közel egymilliárd forintból épülhetett meg, ebből 593 millió forintot az Európai Unió és a magyar állam biztosított, az önkormányzati önrész összege 359 millió forint volt. Ünnepi beszédében Kepli Lajos polgármester köszönetet mondott Keszey János korábbi polgármesternek és Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, valamint azoknak, akik az óvodaépítés projektjét elkezdték és végigvitték.

– Olyan léptékű fejlesztést sikerült most megvalósítani, amivel intézményen belül közel 250 gyerek elhelyezésére nyílt lehetőség. A régi óvoda 33 évig szolgált, remélem, hogy ez az épület háromszor 33 évig szolgálja majd a gyerekeket – mondta el a polgármester.

A gyerekek örömmel foglalták el az új, korszerű óvodát. Az épületegyüttes képes a korábbi három különálló épületben működő csoportszobákat magába foglalni Fotó: Sági Ági/Napló

A projekt keretében a Mogyoró úti tagóvoda területén egy olyan épületegyüttest alakítottak ki, amely képes a korábbi három különálló épületben működő csoportszobákat magába foglalni, sőt egy új 20 fős csoportszobával tovább is bővíti a férőhelyek számát. A beruházás során egy L alakú épület épült, amelyben a tíz csoportszoba mellett két egybenyitható tornaszoba, egy előcsarnok, egy melegítőkonyha, öltözők, mosdók, gazdasági iroda és egy elkülönítő helyiség is helyet kapott.

Az ünnepségen Beckerné Sabján Ottilia megköszönte elődei munkáját és elmesélte, hogy milyen örömmel foglalták el a gyerekek az új, korszerű épületet. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy bárhol Nyugat-Európában is nagy öröm fogadna egy ilyen épületet, ami igazi karácsonyi ajándék az egyre több Almádiban élő gyereknek és szüleiknek.

Az építési beruházás mellett a projektben eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt. A megvásárolt eszközök nagyrészt az új csoportszobához és a melegítőkonyhához kapcsolódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában