játék-kincstár

2019.12.04. 17:30

Pénzügyi tudásukat mérték össze megyénk diákjai

A Magyar Államkincstár a Játék-Kincstár alkalmazáshoz kapcsolódóan országjáró pénzügyi vetélkedősorozattal szólította meg a diákokat. A keddi megyei döntőbe az online forduló legjobbjai kerültek be.

Juhász-Léhi István

20191203 Veszprém Megyeháza Játék Kincstár vetélkedő Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Az applikáción keresztül készültük, abban csináltuk a feladatokat – mondta a megyeházi verseny előtt érdeklődésünkre Szabó Krisztián, aki társaival a pápai Jókai közgazdasági szakgimnáziumból érkezett a versenyre. Szerinte fontosak a pénzügyi kérdések manapság, mert „elég, ha valaki egy vállalkozást indít, azonnal szükség van rá”. Ez a játék arra is jó, hogy az ő generációjának a figyelmét is felhívja a tudatos pénzhasználatra.

– A vetélkedővel kettős célunk van – mondta Borbély László András, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese. – Szeretnénk, ha a pénzügyekben járatosabbak lennének a diákok. Egy vetélkedő jobban lelkesít arra, hogy az applikációt is kipróbálják a fiatalok. Ugyanakkor szeretnénk, ha a kincstár szolgáltatásait, azon belül is az állampapír-forgalmazást jobban megismerjék a diákok.

Megtudtuk: a vetélkedőn a játékosságra helyezték a hangsúlyt, ami javarészt a mobil­applikációra épült. A me­gye­döntőben volt egy olyan kirakós, amelyben a MÁK Mesterecset pályázatának egyik győztes alkotását kellett kirakni. De volt két activity- és memóriajáték is, amelynek az volt a lényege, hogy a csapatoknak pénzügyi fogalmakat kell húzniuk, amelyeket aztán végig kellett mondani. Ez annak ellenére is nehéz volt, hogy a kincstár megyei igazgatóin tesztelték – igaz, nekik azért nehezebb dolguk volt, mint a fiataloknak.

Borbély László András elmondta azt is: cél, hogy a gyerekek majd felnőve tájékozottak legyenek a pénzügyekben, ne tudják az embert „megvezetni”. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke, a program fővédnöke úgy nyilatkozott, hogy a vetélkedő rendkívül hasznos, hiszen a tudatos pénzügyi életre nevel.

– Az élet minden területén szükség van pénzügyi ismeretekre – jelentette ki, és elárulta, ő is letöltötte a játékot.

A megyeházi pénzügyi döntőben a Money Makers (VSZC közgazdasági szakgimnázium), a CASH4’S (Pápa, Jó­kai-szakgimnázium) és az NCT41 (veszprémi közgazdasági) lett a három legjobb csapat. Folytatása következik a jövő héten Szombathelyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában