sokakat megfog a családias hangulat

2020.01.22. 20:00

A Pannon Egyetem tárt kapukkal várja a jelentkezőket

A 70 éves Pannon Egyetem nyílt napot tartott szerdán Veszprémben, a B épület aulájában, ahová ismét több száz felvételi előtt álló középiskolás látogatott el.

Horváth Virág

20200122 Veszprém Nyílt nap a Pannon Egyetemen Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Pannon Egyetem beiskolázási programjának kiemelt állomásai a nyílt napok, melyekkel céljuk, hogy minél részletesebb tájékoztatást nyújtson az intézmény az általa kínált továbbtanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról és a felvételi eljárásról.

Gombás Kornél, a Pannon Egyetem kommunikációs és marketingreferense elmondta, a nyílt nap folyamán a szakokat bemutató standokkal, grafológiai tanácsadással, pályaorientációs tanácsadással és egyéb szolgáltatásokkal is várták az érdeklődőket, körséta keretében pedig megtekintették többek között laboratóriumokat és kollégiumokat is.

– A pályaorientációs tanácsadás legfőképpen azokhoz szól, akik még nem biztosak benne, hogy az általuk kedvelt szakok közül melyiket jelöljék meg első helyen. Az eseményen duális képzési partnereink közül is számos vállalat bemutatkozott, de ez alkalommal is általános felvételi tájékoztató előadásokkal vártuk a középiskolásokat, hogy minden kérdésükre választ kaphassanak a felvételi eljárással kapcsolatban – tette hozzá Gombás Kornél.

A Pannon Egyetem Veszprémben található Mérnöki, Műszaki Informatikai, Gazdaságtudományi, Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának képzéseire nagy volt az érdeklődés.

Varga Bence és Skiba Gergő, az Öveges József Szakgimnázium tanulói a szoftverfejlesztés iránt érdeklődnek. Elmondták, amellett, hogy könnyen megközelíthető az egyetem, fontos szempontot játszott döntésükben az egyetem jó szakmai megítélése és hagyományai. – Noha én siófoki vagyok, Veszprém a szívemhez nőtt, és az egyetem elvégzése után is szívesen élnék ebben a városban – tette hozzá Skiba Gergő.

Nánai Fruzsina a kommunikáció- és médiatudomány alapszak standjánál várta az érdeklődő fiatalokat. Elmondta, az egyetem közvetlensége, családias hangulata sokakat megfog, valamint a nemrégiben megrendezett budapesti Educatio kiállításon is nagy volt az érdeklődés a Pannon Egyetem iránt.

A felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő február 15-én jár le, a felvételi hitelesítését pedig február 20-ig lehet elvégezni ügyfélkapun vagy postai úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában