top hírek

2020.01.20. 12:18

Borzalmas halál, gyorsétterem és a veszprémi várba tervezett lift érdekelte legjobban olvasóinkat

Ezúttal is összeszedtük melyik cikkeink voltak a legolvasottabbak a múlt héten.

Fotó: Kovács Erika/Napló

(A hírekről bővebben a címekre kattintva olvashatnak)

Nyáron nyitja meg kapuit a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának egysége a megyeszékhelyen. Az épület bruttó 380 négyzetméteres lesz, a vásárlók 26 parkolóhelyen tudnak majd parkolni, közölte érdeklődésünkre Makkay János, a Burger King étteremláncot hazánkban működtető Fusion Zrt. marketing- és értékesítési vezetője.

Már néhány külső fala is áll az étteremnek, amely nyáron nyitja meg kapuit
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hozzátette, a drive-­in, vagyis autós kiszolgálású étterem nyitása a nyár első felében várható.

Se szeri, se száma az interneten azoknak a videóknak, amelyek Oroszországtól Kínán keresztül az Egyesült Államokig mutatnak be meghökkentő, megmosolyogtató vagy épp ellenkezőleg, vérfagyasztó közlekedési szituációkat. A múlt héten Ferenczi Ákos segítségével Veszprémben néztünk körül.>>>

Meghalt a 30 éves, mezőlaki férfi, aki egy Toyota Corolla típusú személyautójával letért az útról, és a menetirány szerinti jobb oldalon levő vízelvezető árok betonhídjának ütközött kedd éjszaka.

Meghalt a fiatal férfi, aki autójával vízelvezető árokba csapódott Mezőlakon
Fotó: Rendőrség

Indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség a Veszprémi Járásbíróságon a férfi letartóztatását, aki jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzett, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. A gyanú szerint az 59 éves férfi tavaly engedély nélkül, havi kamattal rendszeresen, hosszabb időre kölcsönöket adott több embernek.

Elgázolt egy vadat egy személyautós a 8-as számú főúton, Veszprémnél, Herend felé, kedden este. Senki nem sérült meg, de az állat elpusztult, tudtuk meg Nagy Judit, megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Meghalt egy ember Pápán, amikor a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett, erősítette meg értesülésünket Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot indított az eset tisztázásáért.

Csodás téli hangulat uralkodott Olaszfaluban kedden, köszönhetően az eplényi sípályának, aminek mi nagyon örülünk, mert máshol úgysem lehet látni havat, pedig tél van, nyugtázta Boriszné Hanich Edit. Hozzátette, a különlegességet fokozza, hogy a falu egy részén, ami távolabb van a sípályához, nyoma sincs a hónak.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A település polgármestere arról is beszélt, hogy az itteni gyerekeket bármikor szívesen látják vendégül a közeli sípályán, és a faluban sokan, kicsik és nagyok kimentek az utcára hógolyózni, szánkózni, vagy csak úgy, sétálni egyet a havazásban, a süppedő fehérségben, az óvodások pedig sokáig játszottak az udvaron a hóban.

Az év második felében elkezdődhet annak a toronyliftnek az építése, amely megkönnyíti majd a vár megközelítését. Jelenleg kétféleképpen lehet eljutni a várba: az Óváros tér felől autóval és gyalog, valamint a Benedek-hegy irányából egy meredek lépcsősoron.

A Deák utca szintjéről lift szállítja a gyalogosokat a várhegy szintjére, ahonnan a hídon átsétálva egy másik lift viszi a látogatókat az egykori piarista gimnázium teraszára Fotó: Illusztráció

A nehéz megközelíthetőség mellett további probléma, hogy a Vár utcán folyamatos az autóforgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában