házhoz jönnek a téli sportok

2020.01.24. 14:00

Havat visznek Alsóörsre, csúcsversenyt rendeznek Eplényben

Több mint 10 köbméter havat visznek január 24-én, pénteken este Eplényből Alsóörsre, ahol szombatra sífutópályát építenek, tudtuk meg László Márktól, a síaréna marketing vezetőjétől.

Kovács Erika

20200120 Eplény Intersport Síaréna. síelj itthon! kampány Révész Máriusszal, és az országos síklaszter elnökével és Ebele Bálint, helyi ügyvezetővel Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Szeretnénk minél közelebb vinni a síelés és hó örömét az emberekhez, ezért január 24-én, pénteken este Alsóörsre, a Balaton-parti Sirály sétányhoz szállítunk havat, közölte László Márk.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hozzátette, a szombati, téli hangulatú, sportos programnak az „Alsíörs” nevet adták, és sífutópályát építenek a Balatonnál. A Balaton Yacht Club 1912 felajánlotta, hogy segít a péntek esti munkálatoknál, a hó elterítésénél, és szombaton a sífutásra jelentkező gyerekeknek forró teát adnak. A sífutó eszközöket, az oktatást a síklaszter biztosítja, és ajándékokkal is meglepik az érdeklődőket.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Eplényben ebben a szezonban idáig közel 135 ezer köbméter havat gyártottak, csütörtökök éjszaka és pénteken hajnalban pedig 36 hóágyú, illetve hópótló berendezés üzemelt egyszerre a sípályán. Így több mint ötezer köbméter havat állítottak elő, amiből bőven jut az Alsíörs nevű esemény megszervezéséhez is.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Eplényben több mint 5,5 kilométer hosszú pályarendszeren lehet síelni. A hétvégén két-, és négyüléses sífelvonók mellett a csákányos felvonók is működnek majd. Szombaton megrendezik Magyarország legnagyobb freestyle snowboard-, és sí versenyét a ShowDown 2020-at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában