elítélték a buszsofőrt

2020.01.27. 11:25

Meghalt a nő, amikor kivilágítatlan buszba csapódtak

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy buszsofőr ellen, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint az 51 éves férfi 2018. április 28-án menetrend szerinti autóbuszt vezetett Bakonygyepes felől Noszlop irányába szürkületkor, amikor a busz lakott területen kívül meghibásodott. Ezért a sofőr megállt a menetirány szerinti jobb oldali sávon, az utasok leszálltak, és közben besötétedett.

A sofőr a KRESZ előírásait megszegve a buszt nem világította ki, nem kapcsolta be a vészvillogót, és nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem.

Egy házaspár ezen az útvonalon közlekedett személyautóval, amit a férj vezetett, felesége mellette ült. A szabályosan közlekedő férfi a kivilágítatlan buszt időben nem vehette észre, ezért vészfékezése ellenére 58-62 kilométeres sebességgel a jármű hátuljának csapódott. A balesetben a jobb oldali ülésben ülő nő a helyszínen életét vesztette, férje nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetért felelős sofőrrel szemben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést és a járművezetéstől történő eltiltását indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában