mozgalmas és eredményes évet zártak

2020.01.17. 11:00

Példaértékű összefogást mutat a település – Évértékelő Magyarpolányon

Az Europa Nostra-díjas településen példaértékű közösségi összefogás tapasztalható, melyre ékes bizonyítékul két nemzetközi szintre is emelt társadalmi esemény szolgált. A településvezető Grőber József évértékelőjében a Magyarpolányi Passió előadás-sorozatot és az első ízben megrendezett kutyafogathajtó-Európa-bajnokságot emelte ki.

Borsos Renáta

Grőber József polgármester

Fotó: Borsos Renáta/Napló

A minden évben pünkösd tájékán előadott Magyarpolányi Passiót a falu lakosaiból verbuválódott közösség adja elő a Kálváriadombon. A lelkesedés iránta olyannyira töretlen, hogy az országhatáron túlról is érkeznek látogatók. Megvalósítása szép példa a társadalmi összefogásra, természetesen a rendezvény mögött ott az önkormányzat, a civil szervezetek támogatása. A tavalyi évben egy pályázati forrásnak köszönhetően rentábilis lett az esemény.

– A 2019-es esztendő az év végi önkormányzati választás, egy nagy volumenű turisztikai pályázat előkészítése és a település jelenére, jövőjére is hatással bíró események kapcsán mozgalmasnak és eredményesnek mondható. Év elején egy nyertes pályázatnak köszönhetően megújult a temetőben a hősi emlékmű és Dienes Attila szobrászművész hozzá kapcsolódó alkotása.

Grőber József polgármester
Fotó: Borsos Renáta/Napló

A terv az idei esztendőben, hogy a temető tovább szépül a Magyar falu programnak köszönhetően, hiszen további 5 millió forint pályázati forrást nyertünk. Önkormányzatunk a stabil gazdálkodás mellett önerőből megvalósította a leromlott állapotban lévő Hegyalja utca újraaszfaltozását közel 11 millió forint összegben – fejtette ki Grőber József.

Fotó: Borsos Renáta/Napló

Megtudtuk, a település jó hírét egy kiemelt sport- és társadalmi esemény, az első kutyafogathajtó-Európa-bajnokság tovább vitte.

– Az elképzelésből a közösségi összefogásnak és számos önkéntes munkájának köszönhetően egy nemzetközi érdeklődésre számot tartó eseményt valósítottunk meg. Három napon át zajlott, mintegy 17 országból érkezett a 165 versenyző. Külön öröm, hogy Európa-bajnokként a tizenhárom esztendős magyarpolányi Varga Almának és édesanyjának, Varga Zoltánné Hajninak szólt a Himnusz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában