Kifújták a csóti faluház oldalát

2020.01.13. 11:00

Szívesen vinnék még több községbe az újévi fúvós show-t

Immár tizenöt éves hagyományként hallhatta a helyi közönség Pápa Város Fúvószenekarának újévi fúvós show-ját a községben.

Laskovics Márió

Elöl Ress Hajnalka és Solti Ádám előadóművészek

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Pápa Város Fúvószenekara a csóti faluházban adta elő újévi fúvós show-ját szombaton, immár tizenötödik alkalommal. A minden évben nagy népszerűségnek örvendő show Csóton is telt házzal valósult meg, a helyi közönség körében szintén óriási sikert aratott.

Kékesi István polgármester a Naplónak nyilatkozva elmondta, a községben igény van a produkcióra. A túl nagy érdeklődés következtében ezúttal regisztrációhoz kötötték a belépést, s hamar gazdára talált a 220 ülőhely. A helyi lakosok ingyenesen, a más településről érkezők kétezer forintos jegyáron élhették át az élményt (kivéve a gyermekek, akik szintén ingyen léphettek be). A szokásos szünetbeli pezsgős koccintás az elegendő pohár hiányában maradt el. Kiemelte, hogy két csóti lakos is van a zenekarban.

Horváth Adrián karnagy elmondta, fontosnak tartják, hogy vidékre is elvigyék a produkciót, amit ugyanúgy láthat a közönség vidéken is. Hozzátette, Csóton kivételesen egy szám kimaradt technikai okok miatt. Örülnének, ha több falu önkormányzata lenne vevő a show-ra, és lepné meg ezzel a lakosságot.

Elöl Ress Hajnalka és Solti Ádám előadóművészek
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A show első része klasszikus fúvószenei koncert volt, ami közismert, kortárs dallamokat, valamint Horváth Adrián karnagy több saját szerzeményét, átiratát (Végvári induló, Solaris, Spanish lover) tartalmazta. Az élénk, temperamentumos komolyzenei darabokkal kellően felcsigázták a fúvósok a publikumot a műsor fő attrakciójára.

A második részben a világhírű Hair című musical – a karnagy által áthangszerelt – tizenegy slágere, valamint a fináléban egy egyveleg csendült fel, a hippikorszakot a megjelenésükkel is megidéző együttes, illetve az énekhangjukkal őket harmadik éve kiegészítő Ress Hajnalka és Solti Ádám vendég előadóművészek interpretálásában. A konferálást László Katalin látta el, aki Szabó Szilárddal vezette fel a Hair-dalokat.

A többször visszatapsolt együttes a Radetzky-indulóval zárta a koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában