környezeti rehabilitációs beruházás

2020.02.10. 07:00

A kutyafuttató kialakítása került sorra a pápai Téglagyári úton

Az atlétikai létesítményt követően a kutyafuttató kialakítása is megkezdődött a Téglagyári út környékén. A teljes beruházás értéke 3,3 milliárd forint, mely az említetteken túl parképítést is tartalmaz.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay

A környezeti rehabilitációs beruházásra 1,758 milliárd forint támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében. A teljes projekt több mint 3,3 milliárd forintot igényel, a városnak 1,6 milliárd forint önrészt kell biztosítania a kivitelezéshez. Az atlétikai létesítményt követően a kutyafuttató kialakításához láttak hozzá a szakemberek az egykori gázcseretelep helyén. A területen álló elöregedett épület nagy részét elbontják, a fennmaradó mintegy száz négyzetméteres épületrészt felújítják: két raktárhelyiséget és vizesblokkot alakítanak ki, illetve feljárókat építenek.

Az épület környezetét is megtisztítják, eltávolítják a beteg vagy tájidegen növényzetet, hogy előkészíthessék a helyet a kutyafuttatónak és az agilitypályának. A létesítményre rögzített és mobil eszközöket is telepítenek. A kutyafuttató és a kapcsolódó egységek kialakítása 55 millió forintot igényel a projekt költségvetéséből, és október végéig kell elkészülnie.

A munkálatok megkezdése előtt a városvezetés egyeztetett a helyi kutyás egyesületekkel, szervezetekkel, hogy az igényeik figyelembevételével alakítsák ki a létesítményt. A helyszín kiválasztásának fontos szempontja volt, hogy a kutyásoknak elkülönített közterületet hozzanak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában