nem lehet elég korán elkezdeni

2020.02.06. 07:00

Természetismereti vetélkedő óvodásoknak Veszprémben

A fenntarthatóság és a környezetvédelem témaköreivel ismerkedtek meg óvodások a Szilágyi Keresztény Iskola hagyományos vetélkedőjén.

Marton Attila

Tizenöt óvoda apróságai vettek részt a hagyományos vetélkedőn. A díjátadón a gyerekek játékot, ceruzát, édességet és könyvjutalmat kaptak

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az intézmény hatodszor írta ki a természetismereti levelezős versenyt veszprémi és környékbeli óvodák számára.

A kétkörös versenyen tizenöt óvodából 185 apróság vett részt: a gyermekek az első fordulóban növényekkel, állatokkal kapcsolatos iskola-előkészítő, játékos feladványokat kaptak, míg a második fordulóban a fenntarthatóság és a szelektív hulladékgyűjtés témakörében oldottak meg feladatokat, mondta el Barabás Andrea, a Szilágyi Keresztény Iskola alsó tagozatos intézményvezető-helyettese.

Tizenöt óvoda apróságai vettek részt a hagyományos vetélkedőn. A díjátadón a gyerekek játékot, ceruzát, édességet és könyvjutalmat kaptak Fotó: Penovác Károly/Napló

Halmay György intézményvezető a díjátadón elmondta, a verseny a Mikulás-kupával arra szolgál, hogy megmutassa az iskola sokszínűségét és színvonalas képzési tevékenységét. Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, a versenynek köszönhetően az óvodás korosztály is megismerkedik a napjainkban egyre fontosabbá váló környezettudatosság témakörével.

A vetélkedőhöz ezúttal is rajzpályázat kapcsolódott, a gyerekek plakátokat készítettek az egészséges táplálkozásról. A díjátadón játszóeszközökkel jutalmazták az óvodákat, míg a vetélkedő legügyesebb résztvevői és a rajzpályázat díjazottjai játékot, színes ceruzát, édességet és könyvjutalmat is átvehettek. A díjkiosztón közreműködött a Szilágyi Harangegyüttes utánpótláscsoportja, míg az iskola hatodikos osztályos tanulói bakonyi táncokat adtak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában