Senki nem maradt éhesen

2020.02.18. 16:00

Vidám hangulatban telt a disznóvágás Szentbékkállán

A disznótor igazi magyaros hagyomány, ahol az együtt töltött idő, a finom ételek, jó italok és a remek hangulat a mérvadó. Ennek a ma is népszerű szokásnak idén második alkalommal Szentbékkállán is adóztak a falubeliek.

Smidhoffer Eszter

Fotó: Smidhoffer Eszter

A disznóvágás kora reggel vette kezdetét, Babos Csaba böllér, – volt szentbékkállai lakos – irányításával. A pörzsölés és a disznó tisztítása, feldarabolása a faluközpontban történt, majd a kultúrházban folytatódott a megmunkálás. Itt a Szentbékkállai Ifiasszony Baráti Kör és a Polgárőr Egyesület közösen, baráti hangulatban dolgozta fel a disznót. A szervezésben részt vett Szentbékkálla Önkormányzata is.

Malacpörzsöléssel indult a reggel
Fotó: Smidhoffer Eszter

A béltisztítás, hurka-, kolbásztöltés, zsírsütés, gömböckészítés és abálás is sorra került. Később elkészítették a sorra kerülő disznótor ételsorát. A nap folyamán különböző ínyenc fogások készültek. Többek között töpörtyű, hurka, kolbász került az asztalra. Este vígan telt a disznótoros, mely Sárvári Csaba polgármester beszédével kezdődött, majd verset is mondott az egybegyűltek örömére. A vacsorán szép számmal megjelentek megkóstolni a finom falatokat. A vacsorán a falu jelentős része és több nyaralóvendég is fogyasztott. A vacsora mellé a finom borokat, házi pálinkát a környékbeli és helyi termelők biztosították. Az est folyamán jó hangulatból nem volt hiány, így a szervezők idén is eredményesen zárták a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában