Népes volt a mezőny

2020.03.07. 07:00

Elismerést kaptak a legjobb Veszprém megyei matekosok

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetését rendezték meg pénteken délután a Lovassy László Gimnázium tornatermében.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovádi Péter országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy amikor az általános iskolában matematikát tanítottak neki, bizony összeszorult néha a gyomra, ellentétben azokkal a fiatalokkal, akik most itt ülnek megérdemelt díjukra várva. A város, a régió büszke lehet a diákokra és felkészítő tanáraikra, hiszen Veszprém térségének a hírnevét öregbítik mindannyian, egyúttal köszönetét fejezte ki a szervező Kossuth Lajos Általános Iskolának is.

Az első fordulót 56 514 diák oldotta meg, akik közül 14 274 határon túli magyar tanuló. Veszprém megyében hat város nyolc iskolájában zajlott a megyei forduló 1039 diákkal, akik közül a legeredményesebb 68-at díjazták. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt.

A győztesek, egyéni: 2. évfolyam: Varga Dénes (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő tanár: Horváthné Berta Éva),

3. évfolyam: Ecsédi Tamás (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, f. t.: Szalai Szilvia).

4. évfolyam: Wallovics Lilla (Tatay Sándor Közös Fenntartású Ált. Isk. Badacsonytomaj, felkészítő tanár: Farkas Csilla),

5. évfolyam: Morvai Anna (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, f. t.: Horváth­né Berta Éva, Nagyné Czaun Marianna),

6. évfolyam: Fodor Barna (Rózsa Úti Általános Iskola Veszprém, f. t.: Decsi Anita),

7. évfolyam: Szilágyi Barnabás (Padányi Katolikus Iskola Veszprém, f. t.: Bischofné Szabó Klára),

8. évfolyam: Fogarassy Kristóf (Kossuth Lajos Általános Iskola, f. t.: Gyévai Iván, Nagyné Czaun Marianna),

9. évfolyam: Morvai Levente Mátyás (Lovassy László Gimnázium Veszprém, f. t.: Katanics Sándorné),

10. évfolyam: Morvai Levente Mátyás (Lovassy László Gimnázium Veszprém, f. t.: Katanics Sándorné),

11. évfolyam: Kadem Aziz (Lovassy László Gimnázium Veszprém, f. t.: Németh Gabriella Katanics Sándorné),

12. évfolyam: Benczik Ákos (Lovassy László Gimnázium Veszprém, f. t.: Varga Vince, Tolnerné Csörgő Veronika).

A csapatversenyben – ahol szintén a 2–12. évfolyamok mérték össze tudásukat – a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, a Dózsa György Általános Iskola és a Lovassy László Gimnázium csapatai zsebelték be az első helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában