Fertőtlenítést és a külföldi utazások elhalasztását kéri a veszprémi önkormányzat

Rendkívüli intézkedésekre kérte intézményeit az önkormányzat a megyeszékhelyen a koronavírus okozta járványhelyzet miatt.

Marton Attila

Csaknem egymilliárdot szánnak a veszprémi városháza energetikai megújítására Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Porga Gyula polgármester szerdán délután adott tájékoztatást arról, hogy a járvány további terjedésének megelőzése érdekében minden 500 fő feletti szabadtéri és 100 fő feletti beltéri rendezvényt lemondanak. Az iskolák vezetőit arra kérte az önkormányzat, hogy halasszák el a diákok külföldi utazásait és a külföldi diákok fogadását. A V-Busz járatain napi fertőtlenítős tisztítással védik az utazóközönséget, valamint arra kérik a fertőző betegeket, hogy ne használják a tömegközlekedést. Az ügyfélszolgálatoktól és az önkormányzati intézményektől azt kérték, a mellékhelyiségekben és nyilvános illemhelyeken kézfertőtlenítő szereket helyezzenek ki, valamint hogy tegyenek fokozott higiéniai intézkedéseket, beleértve a kilincsek, korlátok, klaviatúrák és tollak folyamatos fertőtlenítőszeres tisztítását. Az önkormányzat kötelezi intézményeinek minden külföldről hazaérkezett dolgozóját a kéthetes karantén betartására. A polgármester végezetül arra kérte a veszprémieket, kövessék a hatóságok és az operatív törzs utasításait, és őrizzék meg higgadtságukat.

Szintén szerdai hír, hogy szigorított látogatási tilalmat vezetett be szerdától a Csolnoky Ferenc Kórház, tájékoztatott az intézmény. A kórházban február 15-től már teljes látogatási tilalmat léptettek érvénybe az influenzajárvány miatt, azonban a COVID-19 koronavírus okozta nemzetközi járványügyi helyzet miatt – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján – a látogatási tilalmat tovább szigorították. A korlátozás visszavonásig érvényes, írta közleményében a kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában