Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a V-Busz járatain

A veszprémi közlekedési társaság is támogatja az egészségügyben dolgozók munkáját.

Szeptembertől több helyi járat menetrendje is módosul

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Közleményük szerint az egészségügyben szolgálatot teljesítő munkavállalók díjmentesen utazhatnak a járványügyi veszélyhelyzet időtartama alatt a V-Busz Kft. által üzemeltetett járatokon 2020. március 31-től:

A díjmentes utazásra való jogosultságot az alábbi módokon igazolhatják az egészségügyben dolgozók:

- az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által 2019-ben vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”, valamint a személyazonosító igazolvány és a lakcímkártya együttesen (amelyek egyfajta bérletként funkcionálnak), vagy

- amennyiben a dolgozó utazási utalvánnyal nem rendelkezik, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény szerinti egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által kiállított igazolás, vagy

- az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító (az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére a működési nyilvántartásba vételüket követően kiállított) hatósági igazolvány.

A V-Busz továbbra is arra kéri utasait, hogy a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítása érdekében maradjanak otthon, és csak a legszükségesebb esetekben vegyék igénybe a tömegközlekedést!

Az utazás során, kérik, mindenki figyeljen az egészségügyi hatóságok járványügyi ajánlásainak fokozott betartására!

További részletek a V-Busz honlapján olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában