Maszkok készülnek a veszprémi óvodában

A gyulafirátóti Kastélykert óvodában is szeretnék kivenni szerepüket a koronavírus-járvány elleni harcból, az intézmény dolgozói néhány napja szájmaszkok varrásába kezdtek.

Horváth Gábor

A gyulafirátóti Kastélykert óvoda „járványügyi munkacsoportja” Fotó: Kastélykert óvoda

Mint ismeretes, az óvodák és bölcsődék országszerte becsukták kapuikat, illetve a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben ügyeleti rendben tartanak nyitva.

A gyulafirátóti Kastélykert óvoda dolgozói továbbra sem unatkoznak, egy igazán remek és példamutató vállalkozásba kezdtek. Úgy döntöttek, hogy szájmaszkok varrásával igyekeznek segíteni ebben a nehéz helyzetben.

Tóthné Martinkovics Erika intézményvezetőtől megtudtuk, hogy varrónőktől kaptak varrás után maradt anyagokat és egyéb hozzávalókat a munkához, az óvodában hétfő óta készülnek a szájmaszkok. Aki igényli, annak szívesen adnak, március 30-ától tudják kiosztani az elkészült darabokat. Az óvoda facebook-csoportjában máris sok szülő jelezte, hogy szüksége lenne maszkokra.

A gyulafirátóti Kastélykert óvoda „járványügyi munkacsoportja” Fotó: Kastélykert óvoda

A szájmaszkok nem csak a Kastélykert oviban, hanem annak tagintézményében, a kádártai Ficánka óvodában is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában