Összekötik a segítségre szorulókat az önkéntesekkel

Több kommunikációs felületet is létrehozott a veszprémi önkormányzat, hogy a lakosság minél előbb választ kaphasson kérdéseire, és minél előbb célba érjen a segítség.

Napló-információ

Csaknem egymilliárdot szánnak a veszprémi városháza energetikai megújítására Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az önkormányzat három témában nyújt segítséget. Akinek információra, iránymutatásra van szüksége, a [email protected] címre írhat, vagy hívhatja a +36 20/279 79 22 vagy a +36 20/271 82 21-es számot.

Az önkormányzat arra kéri az időseket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Amennyiben egy időskorú ellátása nem megoldott, attól azt kérik, a +36 20/432 58 45 vagy +36 20/432 41 70-es telefonszámot hívja, vagy írjon az [email protected] címre. Az elérhetőségeken fogadják a kéréseket, és gondoskodnak az idősek segítéséről. Azoktól, akiknek időskorú rokona, szomszédja van, azt kérik, segítse őt, vásároljon be neki, szerezze be a gyógyszerét.

Az önkormányzathoz sok felajánlás is érkezik, ezek koordinálására is létrehoztak kommunikációs csatornákat. Aki szívesen segítene az idősek mindennapi ellátásában, például a bevásárlásban vagy gyógyszerek beszerzésében, az önkéntesnek jelentkezhet a [email protected] címen, vagy telefonon is jelezheti szándékát a +36 20/432 64 90 vagy a +36 20/432 61 45-es számokon.

Az önkormányzat azt kéri, hogy senki ne szervezzen közösségi programokat, sem beltéren, sem kültéren. A háziorvosok védelmében arra kérnek mindenkit, hogy receptfelírás miatt ne menjen a rendelőbe, használja az e-receptet. A közlemény felhívta a figyelmet, hogy a fogorvosok csak sürgősségi eseteket látnak el, a védőnők csak rendkívüli helyzetekben látogatják az újszülötteket otthonaikban. A járványhelyzet miatt zárva tartanak a város kulturális és sportintézményei, valamint a nappali ellátó intézmények és a fogyatékkal élők ellátás is szünetel.

Aki koronavírus megbetegedésre gyanakszik, attól azt kérik, telefonon vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06 80/277-455 vagy a 06 80/277-456 zöldszámon, vagy tájékozódjon a www.koronavirus.gov.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában