Tehetséges énekesek

2020.03.05. 20:01

Rangos zsűri előtt mutatták meg tudásukat a fiatalok Veszprémben

Országos énekversenynek adott otthont a Csermák Antal Zeneiskola a napokban.

Marton Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

A klasszikus magánénekversenyt ötödik alkalommal szervezte meg az intézmény. A rendezvényt azzal a céllal indítottuk el, hogy lehetőséget biztosítsunk a zeneiskolában és a zeneművészeti szakgimnáziumokban tanuló énekeseknek arra, hogy nagy presztízsű szakmai zsűri előtt mutassák meg tudásukat – mondta el Uher Bertalan, a rendezvényt szervező Csermák Antal Zeneiskola intézményvezetője.

Fotó: Nagy Lajos

A versenyzőket ezúttal is szaktekintélyekből álló zsűri, Dobi-Kiss Veronika énekművész, magánének-tanár (aki az első évtől tagja a grémiumnak), Tokody Ilona Kossuth-díjas énekművész és Hegedűs-Gönczy Katalin zongoraművész, korrepetitor értékelte. Hegedűs Barbara alpolgármester köszöntőjében elmondta, személyes tapasztalatból is tudja – miután tizenkét éven át zongorázott –, hogy a fellépések elhivatottságot, szorgalmat és kemény munkát követelnek meg.

A versenyre kezdettől hatalmas az érdeklődés, és minden évben korlátoznia kell a résztvevők számát a szervezőknek. Idén három korcsoportban – 14–16 évesek, 17–19 évesek és 20–26 év közöttiek – mérték össze tudásukat a énekesek. A versenyen tizenöt intézmény 55 énekese vett részt, akiknek két műsorszámot kellett előadniuk, a kikötés szerint az egyik dalnak magyar nyelvűnek kellett lennie. A programban így a barokktól a kortársig számos zenei korszak képviseltette magát.

A népszerű országos énekverseny zsűrijét Tokody Ilona, Dobi-Kiss Veronika és Hegedűs-Gönczy Katalin alkotta Fotó: Nagy Lajos

Az első korcsoportban Dolhai Luca, a másodikban Szőke Diána végzett az első helyen, mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumának tanulói. A harmadik korcsoportban nem osztottak ki első helyezést.

A zsűri több különdíjat is adott, a második korcsoportban Magi Bernadett, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola növendéke is elismerést kapott, felkészítőtanára és zongorakísérője Takácsné Németh Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában