szavazás

2020.04.20. 11:00

Betartják a szabályokat a Veszprém megyeiek

Március végén lépett érvénybe Magyarországon a vásárlási időkorlátozás.

Forrás: pixabay.com

Ennek értelmében a 65 év feletti polgártársaink csak reggel 9 és 12 óra között tartózkodhatnak élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, viszont ekkor ezekbe az üzletekbe a foglalkoztatottak kivételével más nem is léphet be. A 65 éven aluliak a fennmaradó időben vásárolhatnak.

A rendeletben foglaltak betartását a rendőrség ellenőrzi, az abban foglaltakat megszegők szabálysértést követnek el, a bírság legkisebb összege ötezer, legmagasabb pedig ötszázezer forint lehet.

Múlt héten ezzel kapcsolatban kérdeztük olvasóikat, kíváncsiak voltunk, hogy Veszprém megyei olvasóink betartják e a bolti idősávokat.

 

A nagy többség, hatvankilenc százalék arra szavazott, hogy szigorúan betartja a szabályokat, mert ez a köz érdeke. Tizenhat százalék többnyire igyekszik tartani az előírásokat, de védőmaszkot nem mindig veszek fel. Tizenegy százalék azért elővigyázatos, mert fél, hogy elkapja a vírust, négy százalék arra voksolt, hogy mivel mások se tartják be a szabályokat, ők sem fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában