Előszűrő sátrakat állítottak fel a tapolcai kórházban

A Deák Jenő Kórház udvarán csütörtök délelőttől előszűrő sátrak védik a kórház betegeit és dolgozóit, miközben előzetes információt kérnek itt az egészségügyi intézménybe érkezők állapotáról, még mielőtt a tapolcai kórházba lépnének. Az előszűrő sátrakat a Magyar Honvédség katonái állították fel.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A veszprémi MH 54-es Veszprém Radarezred katonái és önkéntes műveleti tartalékosai által felállított sátrakról az intézet kórházparancsnoka, Nagy Mária őrnagy a Naplónak nyilatkozva elmondta, hogy azok felállítását Lang Zsuzsanna főigazgató kérte, hogy a kórházba érkező betegeket előzetesen tudják szűrni.

A betegeknek először kötelezően a 34 négyzetméter alapterületű katonai sátrakban kell részt venniük a szűrésen, ami testhőmérséklet-mérésből és kikérdezésből áll, illetve kapnak szájmaszkot is, továbbá biztosítják számukra a kézfertőtlenítés lehetőségét, majd pedig szakasszisztens kíséri el őket oda, ahova menniük kell.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A sátrak szükség esetén a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Veszprém megyében Farkasgyepűn már felállítottak ilyen sátrat, egyelőre nem tudni, hogy a megyében valamelyik egészségügyi intézménynek van-e igénye még hasonlóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában