Fertőtlenítőt és maszkokat adományozott a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület Tihany önkormányzatának

Egymillió forint értékben ezerötszáz kézfertőtlenítőt és száz mosható, fertőtleníthető textil szájmaszkot adományozott a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület (BFFE) tihanyi szekciója a helyi önkormányzatnak. Ezzel támogatják a települést a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Tósoki Imre polgármester nagy örömmel vette át az adományt.

Kovács Erika

Az adományt Tósoki Imre polgármesternek Kondor Anna, a BFFE elnöke, Peleskey Ákos, a szervezet titkára, és Garam Judit, a Nubu képviselője adta át a közelmúltban

A BFFE két tagja, a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt., valamint a Nubu felajánlásával összeállított adományt Tósoki Imre polgármesternek Kondor Anna, a BFFE elnöke, Peleskey Ákos, a szervezet titkára, és Garam Judit, a Nubu képviselője adta át a közelmúltban.

- Az egyesület legfőbb célja, hogy Tihany és a Balaton-felvidék turisztikai, gazdasági, kulturális és társadalmi élete tovább fejlődjön. Most kritikus időket élünk, amikor még fontosabb az összefogás, egymás segítése – mondta Kondor Anna, az egyesület elnöke.

- A járvány elleni küzdelem, a felkészülés feladatokat, kihívásokat jelent minden városnak, településnek, önkormányzatnak. Lokálpatrióta egyesületként kötelességünknek éreztük, hogy azonnali segítséget nyújtsunk ebben a vészhelyzetben a tihanyi önkormányzatnak – tette hozzá Peleskey Ákos, az egyesület titkára.

Az adományt Tósoki Imre polgármesternek Kondor Anna, a BFFE elnöke, Peleskey Ákos, a szervezet titkára és Garam Judit, a Nubu képviselője adta át a közelmúltban

Tósoki Imre úgy fogalmazott, az adományozás erős, összetartó közösségre vall, ami jellemző Tihanyban a helyiekre, illetve a nyaralótulajdonosokra egyaránt.

Az adományozók elmondták, az egyesület kezdeményezéseivel szeretné elérni, hogy a térségben élők, illetve a nyaralótulajdonosok együttműködjenek a település és a térség fejlődéséért. Céljuk, hogy Tihany olyan mintatelepüléssé váljon, ahol jelentős turisztikai fejlesztések valósulhatnak meg ebből az összefogásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában