Folyamatos a szemétszállítás és fertőtlenítés Balatonfüreden

Zökkenőmentesen történik a hulladékszállítás, és fertőtlenítik a forgalmas helyszíneket Balatonfüreden.

Kovács Erika

20200414 Balatonfüred Vitorlás-tér. a Probio zrt dolgózói fertőtlenítik a közterületeket. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Összesen 29 településen, így Paloznaktól Pálkövéig, Nagyvázsonytól Puláig végzi a hulladékszállítást a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. mintegy harminc dolgozója, tudtuk meg Somogyi Lászlótól, a Probio Zrt. vezérigazgatójától. Az említett településeken 9746 állandó lakos él, és 8677 a nyaralótulajdonos. A munka változatlan járvány idején, így folyamatosan szállítják a szelektíven összegyűjtött hulladékot is, és gondoskodnak a lombtalanításról. Megnőtt a nyaralók száma a városban, és ezt jelzi, hogy januárban mintegy négyszáz hulladékgyűjtő zsákot kértek tőlük, márciusban pedig 4500 darabot. A nyaralóknál a hulladék szállítása április 15-től kezdődött.

A cég dolgozói kapnak védőfelszerelést, így maszkot, kesztyűt, szemüveget, és járatonként kézfertőtlenítőt. Minden műszak végén a járművet, illetve a sofőr fülkéjét is fertőtlenítik, és aki kéri, megmérik a testhőmérsékletét. A cégnél minden dolgozó egészséges. A zrt. épületében naponta többször is fertőtlenítik az öltözőket és az étkezőt.

Mindemellett a Probio Zrt. dolgozói védőfelszerelésben fertőtlenítik Balatonfüred összes buszváróját, buszmegállóját, illetve a padokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában