Huszonhatezer veszprémi háztartásba érkeztek meg a maszkok

Minden háztartásba megérkeztek az önkormányzat által kiosztott maszkok szerdán.

Marton Attila

Fotó: vehir

A védőeszközök több forrásból érkeztek az önkormányzathoz: a külföldi szállítmányok mellett önkéntes varrónőktől, a színháztól, óvodáktól, cégektől és magánszemélyektől is kapott maszkokat az önkormányzat.

Az elmúlt napokban-hetekben a VKSZ Zrt. munkatársai, valamint a VLS Veszprém, a Vedac Veszprém, az 1. Futsal Club Veszprém, valamint a Veszprémi Torna Club sportolói is segítették a borítékok kézbesítését, írta közösségi oldalán Porga Gyula polgármester. A maszkok kiszállítása a húsvéti ünnepek előtt kezdődött, és összefogás révén szerdára mind a 26 ezer háztartásba megérkeztek a maszkok, amelyek hozzájárulnak a fertőzésveszély csökkentéséhez. Amennyiben valaki problémát észlelt, például kettőnél kevesebb maszk volt a borítékban, vagy hibát tapasztalt a védőeszközön, akkor a levélben küldött tájékoztatón szereplő telefonszámokon lehet azt bejelenteni, és az önkormányzat pótolja az eszközt.

A napokban a veszprémi futsalcsapat játékosai is kézbesítettek maszkokat
Fotó: 1. Futsal Club Veszprém

Porga Gyula arra kérte a veszprémieket, használják a maszkokat, ha elhagyják otthonukat, egyúttal a polgármester köszönetet mondott a megyeszékhelyen élőknek azért a fegyelmezettségért, amelyet az elmúlt két hétvégén a kijárási korlátozás szigorítása alatt tanúsítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában