Koronavírus: A legfontosabb pénteki hírek Veszprém megyéből

Hetek óta a koronavírus-járvánnyal és a megelőzésére tett intézkedésekkel van tele a sajtó. Összeszedtük a témához kapcsolódó Veszprém megyei híreket a pénteki napról.

Forrás: BKSE

Továbbra is 10 fertőzött Veszprém megyében

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint pénteken nem változott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma megyénkben, továbbra is tíz betegről tudnak.

Kerüljük a kontaktust, vegyünk fel maszkot!

A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről beszélt lapunknak a tapolcai főorvos, Huberth János. A szakember szerint igenis mindenki hordjon maszkot és ne legyen nyugodt az a korosztály, amelyik megkapta a BCG oltást. – Az 1954 után születettek megkapták az oltást, ők védettek a tuberkulózissal és több mással szemben is, azonban, hogy mire és milyen szinten, arra eddig nincs egyértelmű bizonyíték – mondja Huberth János.

Ételt szállítanak a füredi kézilabdázók

A balatonfüredi kézilabdázók szerették volna hasznosan tölteni megnövekedett szabadidejüket, ezért a klub felvette a kapcsolatot a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központtal, és felajánlotta segítségét.

Szájmaszkokat készítenek a márkói foltvarrókör tagjai

Jelenleg 1400-nál járnak és a projekt az összefogás szép példája lett a településen, ahol a polgármestertől a gyerekekig sokan bekapcsolódtak a munkába.

Háziorvos a Balatonnál: nyári forgalom van

Legkevesebb hatvanan kérnek ellátást naponta, ami hasonlít a nyári forgalomhoz, közölte Bardóczi Miklós belgyógyász szakorvos, aki háziorvos Alsóörsön, Felsőörsön és Lovason.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában