Az ajkai kórház kapott hazánkban elsőként a speciális védőeszközből

Az ajkai Magyar Imre Kórház elsőként kapott abból a védőeszközből, amely a Grazi Műszaki Egyetem Innovációs és Ipari Menedzsment Intézete, valamint a Payer Medical közös fejlesztésének eredményeként készült el.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Insperger Tamás, Nagy Gábor, Márkus Edit és dr. Gősi Erika

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Grazi Műszaki Egyetem Innovációs és Ipari Menedzsment Intézete és a Payer Medical közös fejlesztésének eredményeként elkészült az első ezer darab Covid-19 elleni védekezést szolgáló plexi arcvédő 3D-s nyomtatással.

A Graz környéki kórházak után elsőként az ajkai Magyar Imre Kórház számára ajánlott fel térítésmentesen a védőeszközből 240 darabot a Payer Industries Hungary Kft.

A PAYERprotect névre keresztelt arcvédők átadására a Covid-19 járvány leküzdésében fáradhatatlanul tevékenykedő egészségügyi személyzet részére szerdán – a veszélyhelyzetre tekintettel – az intézmény bejáratánál került sor. Az eseményen az adományozó cég nevében Insperger Tamás ügyvezető igazgató, Márkus Edit globális értékesítési igazgató és Nagy Gábor termelési igazgató adta át a felajánlást, melyet a kórház részéről dr. Gősi Erika osztályvezető főorvos vett át.

Insperger Tamás, Nagy Gábor, Márkus Edit és dr. Gősi Erika Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A köszöneten túl a főorvos elmondta, hogy az ilyen és ehhez hasonló felajánlások különösen fontosak, mert a bajban történő összefogást jelképezik, mely összefogásban az ajkai cégek eddig is élen jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában