Balatonkenesén kötelező a maszk viselése

A hosszú hétvégére Jurcsó János, a település polgármestere május 1-jén, pénteken délelőtt rendeletben tette kötelezővé a maszk viselését Balatonkenesén. A szabályozás vasárnap éjfélig tart.

Horváth Virág

Forrás: pixabay

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Balatonkenesén május 1., péntek déltől, május 3., vasárnap éjfélig rendeletben határozták meg a kötelező maszk viselést zárt térben, a közzétett szabályzat alapján védőmaszk, vagy más, az orr és száj eltakarására alkalmas textil is alkalmas erre a célra. A rendelet alapján a kereskedelmi, vendéglátó üzlethelyiségbe, gyógyszertárba, dohánybolt helyiségeibe, zárt közforgalmú helyekre belépő, és ott tartózkodó személyekre a zárt térben történő tartózkodásuk idejére terjed ki a rendelet.

A szabályozás minden, a város közigazgatási területén tartózkodóra érvényes, tehát az életvitelszerűen ott élők mellett a nyaralókra, látogatókra, átutazókra is.

A rendeletben meghatározott korlátozásokat a rendőrhatóság ellenőrzi, a helyszíni bírság mértéke 10.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában