Krízistámogatással segítik a járvány miatt bajba került veszprémieket

A veszélyhelyzet óta munkájukat elvesztőket és a járvány miatt jövedelem nélkül maradtakat segítő támogatási formával bővült a megyeszékhelyen a szociális ellátások köre.

Marton Attila

Csaknem egymilliárdot szánnak a veszprémi városháza energetikai megújítására Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

A krízistámogatás azoknak jár, akik a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után vesztették el munkahelyüket, vagy a koronavírus miatt nem rendelkeznek jövedelemmel, tájékoztatott az önkormányzat Közjóléti Irodája.

A támogatás legfeljebb háromszor igényelhető, összege alkalmanként 30 ezer forint.

A támogatást az veheti igénybe, aki veszprémi lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen a városban él. A regisztrált álláskeresők mellett azok is igényelhetik, akik jövedelemmel nem rendelkeznek, és családjukban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 57 ezer forintot, egyedül élő személy vagy egyedülálló szülő/törvényes képviselő esetében a 71 250 forintot. Nem kaphat krízistámogatást ugyanakkor az, akinek elhelyezése a családok átmeneti otthonában vagy ápolást, gondozást nyújtó szociális intézményben biztosított.

A kérelem az önkormányzat honlapjáról letölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában