az óvintézkedéseket be kell tartani

2020.05.30. 17:00

Megkezdődött a 174. hajózási szezon a Balatonon

Megkezdődött a 174. hajózási szezon a Balatonon, de a járványhelyzet miatt elmarad a szokásos ünnepség. A kikötőkből, így Balatonfüredről is a szokásos ceremónia nélkül, csendben indult el az első hajó, rajta szépszámú utassal. A hajózás eddig minden évben húsvétkor kezdődött meg, amit idén május 30-ra halasztott a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart).

Kovács Erika

20200530 Balatonfüred Vitrolabontó Ünnepség. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ezentúl a Balaton két partja közötti kirándulójáratok napi négyszer közlekednek Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony között. Naponta háromszor pedig Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között.

A pünkösdi szezonindító hétvégétől kilenc kikötőből sétahajójáratokat is indít a Bahart. Naponta indul sétahajó Siófokról, Balatonfüredről, Keszthelyről. Hétvégén további hat kikötőből, Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről is lehet egy órán át sétahajózni.

Balatonfüredről is kifutott az első hajó szombaton Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hajózásnál az óvintézkedéseket be kell tartani, így például a másfél méteres távolságot, zárt térben maszkot kell viselni, jegyvételnél célszerű érintős bankkártyával fizetni. A Bahartnál arra is figyelnek, hogy a hajókon ne legyen zsúfoltság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában