Élelmiszercsomagot adtak ajándékba

2020.06.02. 07:00

A termelőkön és a lakosokon is segített a kiscsőszi akció

A helyi önkormányzat kezdeményezése nyomán Kiscsősz lakossága értékes élelmiszercsomagot kapott ajándékba. A szociális csomagokat alkotó élelmiszerek megvásárlásával nemcsak a kiscsőszieket segítették, hanem azokat a termelőket is, akik a jelenlegi járványhelyzetben a korábbinál nehezebben találhatnak piacot a termékeiknek.

Borsos Renáta

Forrás: pixabay.com

Az önkormányzat részéről Kovács Norbert polgármester, Kövér Istvánné alpolgármester, valamint három önkormányzati képviselő, Gáncs Andrea, Üveges Zsolt és Antal Péter a nemes ügy mellé állt. A térség termelőitől vásárolva értékes szociális csomagokat állítottak össze, amelyek minőségi termékeket, igazi kézműves portékákat tartalmaztak. Az ajándék kíséretében minden háztartás számára átadtak egy színvonalas kiadványt is, melyben a családok a kistérség építészeti, természeti és gasztronómiai értékeiről, illetve a régi mesterségeket magas szinten képviselő emberekről olvashatnak.

Kovács Norbert elmondta: ez a gesztus, azon túl, hogy mind fizikai, mind szellemi táplálékként szolgál a helyiek javára, többletjelentést is hordozott magában. Ugyanis egy olyan szemlélet terjesztésére helyezte a hangsúlyt, miszerint a helyben termelt, kiváló minőségű élelmiszerek vásárlásával egyrészt a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy nem silány alapanyagokból készült termékeket fogyasztanak, másrészt pedig helyi termelők munkáját támogatják.

A csomagban megtalálható volt többek között Bagyura Ferenc, a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület munkatársa által vezetett gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szövetkezet szörpje és lekvárja, valamint a nyárádi önkormányzat saját kezdeményezésű termelői és feldolgozói szövetkezetének néhány terméke. A nyárádi gazdálkodást a község polgármestere, Pajak Károly irányítja, tőlük füstölt kolbász, tojás és vitaminban gazdag céklalekvár kapott helyet a kiscsőszi csomagokban. Nagypirit „ízeit” ugyancsak becsempészték a szociális összeállításba. A településen él az Illésházy házaspár, Lajos és Katalin, aki sajtkészítéssel foglalkozik. Kézműves termékeik házi tejből készülnek. A környéken kiemelkedő színvonalú péküzem is működik, innen fonott kalácsot kaptak a kiscsősziek.

A lakosság nagy meglepetéssel és hatalmas örömmel fogadta az ajándékcsomagot, a kiscsőszi közösség erősítésére irányuló cselekedetet, valamint azt a figyelemfelhívást, amely a helyi értékeket emelte középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában