Konstruktív ellenzéki javaslatok

2020.06.14. 19:15

Auer Lipótról neveznének el közterületet Veszprémben

Auer Lipótról nevezne el közterületet az MSZP–LMP–P képviselőcsoport.

Marton Attila

Benczik Gabriella, Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc sajtótájékoztatója az Auer-emléktáblánál

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A frakció tagjai három kezdeményezésről beszéltek a világhírű hegedűművész szülőházánál tartott sajtótájékoztatón. Hartmann Ferenc frakcióvezető elmondta, azt javasolják a városvezetésnek, hogy nevezzen el közterületet Auer Lipótról. Kiemelte, a művész a város talán legismertebb, leghíresebb személyisége, akinek idén van születése 175. évfordulója. Több településen is viseli közterület Auer Lipót nevét, Veszprémben azonban nem, mondta a frakcióvezető, aki kérdésre válaszolva közölte, arról, hogy melyik közterületet nevezzék át, az utcanévbizottságnak kell döntést hoznia.

Benczik Gabriella, a frakció képviselője arról beszélt, a déli elkerülő megépítése miatt a Cholnoky városrész lakói nem tudnak átjárni a Látó-hegyre, ahova nagyon sokan mennek át kerékpározni, futni, sétálni vagy kutyát sétáltatni. Ezért azt javasolják, hogy az önkormányzat egyeztessen a kivitelezővel, és teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy a városrészben lakók a fejlesztés után is közvetlenül, gyalogosan eljuthassanak a zöldterületre. Hozzátette, az útszakasz alatt jelenleg is meglévő áteresz bővítésével megvalósíthatónak tartják az elképzelést.

Gerstmár Ferenc, a képviselőcsoport önkormányzati képviselője elmondta, a következő, várhatóan június végén tartandó közgyűlésre interpellációt nyújt be a vasútállomás és környezete fejlesztésével kapcsolatban, amelyben arról érdeklődik, hogy milyen ütemezéssel vonnak be forrásokat, és milyen határidővel készülhet el a felújítás.

Benczik Gabriella, Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc sajtótájékoztatója az Auer-emléktáblánál Fotó: Balogh Ákos/Napló

Emlékeztetett, 2015-ben tervek készültek az intermodális pályaudvar létrehozására, azokat azonban nem valósították meg. Hozzátette, a pályaudvar és környezetének állapota nem méltó a 21. századhoz. Úgy vélte, a tervezett felújítás késésben van, mert két és fél év múlva Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában