Zenebora

2020.06.21. 14:51

Muzsika, borok és gasztronómia találkozása Lovason

Újra foglalkoztathatnak zenészeket a vendéglátóhelyeken. Ezt a lehetőséget kihasználva tartottak zenés borestet június 20-án az egyik lovasi családi pincénél, amelynek során a 2019-es kollekciót, majd mártogatós borkorcsolyát is kóstolhattak a vendégek.

Molnár Sándor

Fotó: PESTHY MARTON

Korlátozott létszámmal, a védőtávolságot betartva és a jogszabályi környezetet figyelembe véve rendezték meg a rendhagyó borestet a lovasi birtokon. Az eseményen a művészeti, kulturális, kézműves-szőlőművelési és gasztronómiai értékek találkoztak. Szerdahelyi Boldizsár, Doór Mátyás és Arató Illés alkották a zenekart, akik aktív szereplői voltak az estnek, hiszen a gondosan kiválogatott, halk zeneszámok be-bekúsztak az ízlelendő borok közé. A vendégek mártogatós borkorcsolyát: körözöttet, padlizsánkrémet, fokhagymás-tökmagolajos joghurtot, házi sajtot és házi kenyeret is kóstolhattak a 2019-es évjáratú borkollekció mellett.

– A fülnek a zene, a madárcsicsergés, a természet hangjai, a nyelvnek a friss borok és remek ételek, a szemnek balatoni panorámában lefutó szőlősorok, a tapintásnak a természet közelsége szolgált táplálékul a boresten – mondta el a házigazda Papp Ferenc, aki egy másfél hektáros ökológiai gazdaságot működtet családjával, és nagy hangsúlyt fektet a helyi-és kistérségi termelőkkel való az együttműködésre.

A hangulatos borest kiváló poszt-karantén lehetőség volt a környéken lakóknak, a helyi értékek támogatóinak és keresőinek. A Zeneborát az Európa-Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat is inspirálta, és hamarosan újra megrendezik majd a családi pincénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában