Belső felújítás, bővítés

2020.07.04. 11:00

A tervek szerint jövő nyárig elvégzik a Zeneiskola felújítási munkálatait

Több mint másfél milliárd forint állami támogatásból újul meg jövő nyárra a Csermák Antal Zeneiskola.

Marton Attila

A zeneiskola néhány héten belül kiköltözik az épületből, a belső felújítás és a bővítés egy év alatt készül el

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az épület homlokzata és a zeneiskola előtti tér az intézmény századik tanévének kezdetére, 2015-ben újult meg. A zeneiskolát a következő egy évben a Veszprém és a kormány közötti megállapodásnak köszönhetően, a Modern városok programban mintegy 1,6 milliárd forint állami támogatásból újítják fel – közölte Durmics Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Irodájának vezetője.

A zeneiskola néhány héten belül kiköltözik az épületből, a belső felújítás és a bővítés egy év alatt készül el Fotó: Pesthy Márton/Napló

Durmics Zsuzsanna kiemelte, a beruházás során átalakítják és bővítik a jelenlegi épületet. A zeneiskola déli részén egy újabb teljes szintet, második emeletet építenek, valamint ezen az épületrészen az új tetőteret is beépítik.

– A fejlesztés során az elavult burkolatokat, illetve számos válaszfalat elbont a kivitelező. Az új válaszfalak hanggátló gipszkartonból készülnek, hogy a termek közötti áthallások megszűnjenek, ami elősegíti a minőségi zeneoktatást. A földszinten két akadálymentes hangszeres, valamint egy akadálymentes szolfézstermet alakítanak ki – részletezte Durmics Zsuzsanna. Megújul az elektromos rendszer és a gépészet is. A támogatói okirat kiállítása után, egy-két héten belül kezdődik meg az iskola kiköltöztetése, amelyre egy hónap áll rendelkezésre. A beruházásra több mint 300 napja van a kivitelezőnek, vagyis jövő nyárra újulhat meg az épület. Az iskola az építkezés ideje alatt a Pannon Egyetem „O” épületében működik majd.

A Csermák-zeneiskolában a napokban zárult tanévben 62 pedagógus 860 növendéket oktatott – mondta Uher Bertalan intézményvezető. A zeneiskola mai épülete eredetileg a 18. század végén épült, története során többek között laktanya, siralomház, hivatalok működtek benne. 1982-ben költözött be ide a városban 1916 óta működő zenede.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában