Emléklap és virág a kerek évfordulóra

2020.08.24. 07:00

A kilencvenéves Marika nénit köszöntötték Várpalotán

Énekkel és verssel is köszöntötték 90. születésnapja alkalmából a közelmúltban Sejer Ferencnét a várpalotai Szépkorúak Otthonában.

Szabó Péter Dániel

Egy szép tortát is kapott születésnapjáraakilencvenéves Sejer Ferencné

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az otthon lakóinak szívhez szóló műsora után Campanari-Talabér Márta polgármester és Ignácz Anita Éva jegyző egy miniszterelnöki emléklappal, egy csokor virággal és egy, a város történetét feldolgozó könyvvel gratuláltak születésnapja alkalmából az ünnepeltnek.

Marika néni elmondta, nagy családba született kilenc évtizeddel ezelőtt, nyolcan voltak testvérek, közülük sajnos már csak ő él. Nyolcvan évvel ezelőtt, 1940-ben költöztek Várpalotára, ahol édesapja bányászként kapott munkát. Később ő maga is dolgozott a bányánál, vállalt munkát a kohónál, és házfelügyelőként is tevékenykedett 18 éven át az akkori városgazdálkodásnál. 1959-ben ment férjhez. Párja, édesapjához hasonlóan, szintén bányászként dolgozott. Két lányuk született, akik három fiúunokával ajándékozták meg, de két dédunokája is van már.

Egy szép tortát is kapott születésnapjára a kilencvenéves Sejer Ferencné Fotó: Szabó Péter Dániel

Családja rendszeresen látogatja a Szépkorúak Otthonában, ahova néhány évvel ezelőtt költözött be. Elmondása szerint jól érzi magát a várpalotai intézményben, szeret beszélgetni, televíziót nézni, s rendszeresen részt vesz a közös programokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában