a gyerekek már nagyon várták

2020.08.25. 14:00

Gyere a parkba! – Még tartanak a nyárbúcsúztató esték az Agórán

2013-ban szervezte meg először az Agóra a „Gyere a parkba” nyárbúcsúztató eseményét, idén két napra koncentrálódtak a programok.

Sági Ági

Fotó: Sági Ági/Napló

- Ilyenkor a programokkal próbálunk minél szélesebb közönséget megszólítani. Idén az első nap a folklór és a népművészet jegyében telik, a második nap a családokra, a gyerekekre fókuszál.

A programok az Agóra melletti parkban már kora délután elkezdődtek. A két nap alatt rengeteg lehetőség várta a gyerekeket: volt légvár, népi játszóház, ügyességi játékok, különböző kézműves foglalkozások. Lehetett csuhézni, arcot festetni, kitűzőt készíteni, gipszet és üveget festeni és egy lufihajtogató is eljött. A Nemzeti Művelődési Intézet és az épületen belüli Családika játszóház is kitelepült és családi programokkal várta az érdeklődőket.

Hétfő délután koncert és néptánc bemutató kezdődött.

-A Tarsoly zenekar élő népzenei koncertjével kezdődött a hétfő délután, utána a Veszprém-Bakony Táncegyüttes, a veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Szilágyi Táncegyüttes közös műsorát láthatták az érdeklődők. A táncokat is élő zene „A Banda” együttes kísérte.

Fotó: Sági Ági/Napló

Kedden 16 órától a pápai Pegazus Bábszínház interaktív játékán lehet részt venni, majd egy zenés bábelőadást is tartanak. Este a Beatles emlékzenekar ad koncertet.

Egy fiatal anya tíz éves kisfiával vett részt a programon. Mint mondta a játszótéren egy másik anyuka hívta fel a programra a figyelmét. Ez az év nem könnyű senkinek, a gyerekek már nagyon várták, hogy valamilyen közösségi programon vehessenek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában