a befejező munkálatokat végzik

2020.08.06. 11:16

Jól halad az Egry úti óvoda újjáépítése

Rövidesen megkezdődik a műszaki átadás-átvétel az újjáépült Egry úti óvodában.

Marton Attila

20200803 Veszprém, Egry úti óvoda. A befejező munkálatokat végzik az új óvodán. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Az intézmény korábbi épülete 1975-ben épült, azonban számos nehézséggel kellett szembenézni az üzemeltetés során, ezért a létesítmény újjáépítése mellett döntött az önkormányzat. Az épületet tavaly ősszel bontották el, és ezután kezdődött az új létesítmény felépítése. Az új óvodaépület 94 százalékos készültségi fokban volt a napokban, a kivitelező a befejező munkálatokat végzi: az épületben festést, a padlóburkolatok lerakását és a bútorok beszerelését végzik a szakemberek, míg az udvaron a terület rendezése, füvesítés és cserjeültetés következik. A beruházás több mint egymilliárd forintba kerül, a fejlesztést az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozza az önkormányzat.

Brányi Mária alpolgármester elmondta, a kivitelezőnek közel két hete van, hogy befejezze a munkálatokat, és ezután kezdődik el a műszaki átadás-átvétel folyamata. Az új óvodát a tervek szerint szeptember elején adják át. Az alpolgármester kiemelte, a 21. századi kívánalmaknak megfelel az épület csoportszobáinak mérete, a kiszolgálóegységek, a tornaterem és a főzőkonyha is, utóbbiban a táplálékérzékenységeket figyelembe vevő menüket is készíthetnek majd. Az épületbe kerülő bútorok és az udvar játszóeszközei egyaránt újak.

Az óvoda kétszintes főépületének földszintjén a tizenegy csoportszoba, a szülői fogadó és iroda, és egy külön nyitvatartással is üzemeltethető többcélú terem, valamint a főzőkonyha kapott helyet, míg az emeleten az igazgatási, nevelői, gépészeti és tárolóhelyiségeket alakították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában