Koronavírus-fertőzés miatt be kellett zárni az egyik pápai óvodát

Pozitív lett a koronavírustesztje az Erzsébetvárosi óvoda egyik dolgozójának – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay

Ahogy beszámoltunk róla, a Teveli úti otthonházban dolgozó, koronavírussal fertőzött hölgy három közvetlen munkatársának tesztje negatív lett. A városvezető kiemelte, az otthonház további dolgozóit, illetve gondozottjait szintén tesztelték, és egy gondozott tesztje pozitív lett.

– A hétfőn bejelentett, szintén igazoltan fertőzött pápai személy két közvetlen családtagjának is pozitív lett a tesztje. A környezetükben folyamatos a kontaktkutatás – tette hozzá Áldozó Tamás.

A polgármester elmondta, az ellenőrzésre küldött minták elemzésének eredményeként az Erzsébetvárosi óvoda egyik dolgozójának tesztje ugyancsak pozitív lett, sőt, az érintett személy közvetlen családtagjai közül ketten is fertőzöttnek bizonyultak.

Az igazoltan pozitív esetek száma szerda délutánra már tizenhatra nőtt.

Megtudtuk, a polgármester utasította a Városi Óvodák vezetőjét, hogy az Erzsébetvárosi óvodát szerda reggeltől zárja be, és erről az érintett családok értesítését még kedd este kezdje meg. Az óvoda alapos fertőtlenítő takarítás után fogadhat újra gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában