Szezonzárót tartottak az állatkertben

2020.08.28. 11:30

Nehéz időszak után többéves látogatói rekordok dőltek meg

Szezonzárót tartottak csütörtök este a Veszprémi Állatkert új Rendezvényházában. A családias összejövetelen Török László értékelte az elmúlt időszakot és nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Torma Györgynét és Marokházi Katalint. A családias összejövetelen az állatkert munkatársai, partnerei és beszállítói mellett részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Brányi Mária alpolgármester is.

Molnár Sándor

Török László, Marokházi Katalin, Torma Györgyné, Brányi Mária és Ovádi Péter az állatkerti szezonzárón

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Török László igazgató köszöntőjében értékelte a vírushelyzet óta eltelt időszakot. Az igazgató elmondta, hogy az állatkert alapítása óta eltelt 62 év alatt voltak nagyon szép időszakok és voltak hullámvölgyek is, de ilyen nehéz szezonja, mint ez a mostani, talán még soha nem volt a Veszprémi Állatkertnek. Március 16-án be kellett zárniuk és egy eddig ismeretlen jelenséggel szembesültek, de a munkatársak derekasan helyt álltak a nehéz karantén időszakban is, és biztosították a 600 állat zavartalan ellátását. Májusban újra kinyithatott az állatkert, és ekkor szembesültek azzal, hogy az elmúlt évek fejlesztései, a megvalósult projektek mennyi látogatót vonzanak. Török László büszkén számolt be arról,

hogy június, július, augusztusban hónapokban többéves rekordok dőltek meg a látogatók számát tekintve,

a Modern Városok Program fejlesztéseinek és a közös munkának köszönhetően.

Török László, Marokházi Katalin, Torma Györgyné, Brányi Mária és Ovádi Péter az állatkerti szezonzárón Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy hazánk és Európa egyik legszínvonalasabb állatkertje lett a szép Veszprémi Állatkert, amely nem érdemtelenül vívta ki ezt a rangot. Az elvárás pedig az, hogy még több látogató ismerje meg az állatkertet, akik aztán tovább vihetik Veszprém és térségének jó hírét. Az országgyűlési képviselő köszönte az itt dolgozók munkáját és további kitartást kívánt hozzá a további közös sikerek érdekében.

Brányi Mária a térség leglátogatottabb turisztikai célpontjáról elmondta, hogy az itt dolgozók segítő közösségének szívügye az állatkert sikeressége.

– Mindannyian, a magunk módján igyekszünk tenni azért, hogy közös büszkeségünk egyre szebb legyen és egyre több látogatót vonzzon – fogalmazott az alpolgármester.

A beszédeket követően Török László, Brányi Mária és Ovádi Péter köszöntötte az állatkert két, nyugdíjba vonuló dolgozóját.

Torma Györgyné Rita október 1-től szeretne visszatérni már nyugdíjasként az állatkerti munkájához. A logisztikán dolgozó hölgy feladata a takarmányok és az állatok élelmezéséhez tartozó anyagok beszerzése, de ő felel például az autók műszakivizsgáztatásáért is. Elmondta, hogy örömmel marad, mert nagyon szeret itt dolgozni, hiszen családja után mindene az állatkert.

Ovádi Péter virágcsokorral, egy képviselői emléklappal és egy herendi porcelán állatfigurával köszöntötte Marokházi Katalint Fotó: Molnár Sándor/Napló

Marokházi Katalin 24 évig dolgozott a Veszprémi állatkertben, amelynek mondhatjuk azt, hogy az „arca” lett.

A legendás gondozó szerint ezt a munkát csak alázattal és az állatok iránti tisztelettel lehet csinálni,

és nem szabad csak munkahelynek tekinteni az állatkertet. Úgy gondolja, hogy teljes embert és hatalmas szeretetet kíván ez a feladat, és természetesen nagyon hiányoznak majd neki az általa felnevelt állatok, akiket mindenképpen meglátogat. Katalin szívesen segít majd akkor is, ha az állatkertnek szüksége lesz a tapasztalatára.

Molnár Sándor/Napló

– Majd meglátjuk, hogy meddig bírom állatok nélkül. Nagyon sok boldog pillanatot éltem meg itt, persze voltak vicces helyzetek és nehézségek is. Sokat köszönhetek az állatkertnek, akár a szakmai utam, akár az állatok nevelése miatt. Azt gondolom, hogy ezt az élményt nem sok ember élheti át a világon. Azt meg főleg nem, hogy egy szibériai tigrissel együtt lakjon pár hónapig, de mondhatnám akármelyik másik kedvencet is. Ezek az élmények mind az enyémek maradnak és ez pénzben nem kifizethető – fogalmazott a friss nyugdíjas gondozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában