Akadályverseny és paprikás krumpli

2020.08.17. 16:00

Retronap és esti nosztalgiakoncert Aszófőn

A 70-es, 80-as évek világába repítette vissza az érdeklődőket az aszófői kultúrházban nyílt, nem mindennapi kiállítás.

Jákói Bernadett

A helyi gyerekekből összeállt lánycsapat is jól teljesített a retró akadályversenyen

Fotó: Jákói Bernadett/Napló

Az ötletgazda, Nagy Annamária, könyvtárosként fontosnak tartotta, hogy a most felnövekvő ifjúság találkozhasson azokkal a mindennapi tárgyakkal, amelyek az idősebb generációk életterét, hétköznapjaikat átszőtték. Tankönyvek, mesekönyvek, háztartási eszközök, szekrénydíszek, terítők, cukorkák, édességek, játékok, iskolai bizonyítványok, taneszközök, sőt ma már ritkaságnak számító, de még ma is működő veterán motorok is érkeztek az aszófői Farkas László gyűjteményéből. Ezen kívül pedig lakossági felhívásra is folyamatosan gyűltek a kiállítási tárgyak.

A délelőtt első programja a játékos akadályverseny volt. A minden korosztály számára oly népszerű retró tematikájú verseny csomópontjai Aszófő nevezetességeit mutatták be. Az állomáshelyek végigjárása a régi iskolai csapat- és rendszabályok szerint történt. A bátrabbak a korszaknak megfelelő iskolai öltözetben jelentek meg, plusz pontszámot szerezve ezzel a csapatuknak.

A helyi gyerekekből összeállt lánycsapat is jól teljesített a retró akadályversenyen
Fotó: Jákói Bernadett/Napló

Az ügyességi feladatok mellett egykori közösségépítő játékok, illetve a tábortűznél közösen énekelt népdalok felelevenítésével lehetett pontokat gyűjteni a menetlevélbe. Az állomásokon jól teljesítő csapatok, családok, baráti közösségek értékes jutalmakban részesültek. A tábori hangulatot a virsli parti és a paprikás krumpli elkészítése is fokozta.

A nap fénypontja a Dallamvilág csoport koncertje volt. Az egykori Táncdalfesztiválok hangulatának megidézésével vált teljessé ez kellemes aszófői nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában