Tizennyolc kisbaba

2020.09.14. 11:00

Idén is megünnepelték az újszülöttek érkezését Tótvázsonyban

Születés fája ünnepséget tartottak a településen, amelyen a 2019 májusától 2020 áprilisáig született kisbabákat köszöntötték. Idén 18 újszülöttet és családjukat ünnepelhették a tótvázsonyiak, akik köszöntötték a nyugdíjba vonuló védőnőt, Kertész Eleonórát is.

Molnár Sándor

A Mézengúzok Gyermekzenekar szórakoztatta a résztvevőket

Forrás: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Az idei rendezvényt nem a megszokott májusi időpontban, hanem a koronavírus-járvány miatt most, ősszel rendezték meg, de fontosnak tartották, hogy megőrizzék ezt a szép hagyományt. A csalá­dias ünnepségen az új védőnő, Horváth Marianna köszöntötte a résztvevőket, aki 2020. jú­lius elsejétől látja el a feladatait Tótvázsonyban és a hozzá tartozó településeken.

– A Születés fája egy hely, ahol évente egyszer megállunk és falunk újszülöttjeit köszöntjük, anyukájukat, apukájukat ünnepeljük. Köszönjük nekik, hogy ilyen bátrak, hősök, hogy gyermeket vállaltak, nevelnek – fogalmazott Horváth Marianna, majd Kajtár Jenő önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket.

A Születés fája program részeként – az elmúlt egy évben született gyermekek családját – megajándékozták egy-egy jelképes, cserepes virággal, amelyeket Sipos Ferenc polgármester adott át az anyukáknak. Az ünnepségen köszöntötték a nyugdíjba vonuló védőnőt, Kertész Eleonórát. Az energikus, tervekkel teli, immár nyugdíjas nagymamától Sipos Ferenc polgármester és Szendrei Szilárd búcsúzott.

A Mézengúzok Gyermekzenekar szórakoztatta a résztvevőket Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

– Mindig segítője voltál a közös munkáinknak, és mindig lelkesítője voltál a csapatnak. Nagyon sokat jelentett, hogy büszke vagy Tótvázsonyra, hogy szóvá tetted, ahol tehetted, hogy Tótvázsony egy különleges falu, szuper emberekkel, élő közösséggel. Sok embernek adtál ezzel a munkájához erőt és megerősítést, hogy érdemes a közösségért tenni. És nem csak a szavak szintjén vetted ki a részed, sokszor pakoltuk együtt a padot vagy vezettél programokat, akár az egészséges élet, akár a fiatalok felnőtté válása, vagy a kisgyermekes szülők fejlesztése, gyerekek masszírozása témában. Része voltál a közösségi munkának, fontos fogaskerék voltál abban, hogy Tótvázsony különleges hely lehet – méltatta Nóra nénit a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke.

A Tó parkban rendezett ­összejövetelen a Mézengúzok Gyermekzenekar szórakoztatta a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában