összekapcsolódtak a települések

2020.09.28. 11:30

Körbekoccintással, sportolással és koncerttel is ünnepelték a Balatont

A Balaton napját idén a koronavírus-járvány miatt nem tudták tavasszal, a szokott időpontban megrendezni nyárnyitó programként, így ősszel tartották meg, megmutatva, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.

Horváth Virág/likeBalaton

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Balaton „körbekoccintása” BalatonBorral egységesen szeptember 26-án 15 órakor volt az egyes helyszíneken, ami által jelképesen összekapcsolódtak a programok. A nehéz körülmények ellenére idén is kilenc tóparti településen tartották meg a Balaton Napja elnevezésű programokat.

Balatonalmádi mellett Alsóörs, Badacsony, Balatonfenyves, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonkenese, Keszthely és Balatonlelle is bekapcsolódott kulturális és gasztronómiai programokkal. Almádiban a sport mellett vegán ételkóstolóval és a Gyöngyhalász Latin Zenekar koncertjével is színesítették a kínálatot.

Balatonalmádiban a szombati hűvös őszi időjárás sem akadályozta meg a szervezőket abban, hogy emlékezetessé tegyék az ünnepi pillanatot.

A rendezvényt Szekeres Dávid rádiós műsorvezető konferálta, akit személyes élmények és emlékek is kötnek a Balatonhoz és Balatonalmádihoz.

– Szerintem jó és építő kezdeményezés, nagy öröm látni, hogy a balatonalmádi sportegyesületek együtt ünnepelnek. Bemutatkozhatnak, bemutathatják az általuk űzött sportokat, valamint ki is lehet próbálni ezeket, ezzel a gyerekek érdeklődését is fel tudják kelteni. Én Balatonalmádiban nőttem fel, 2002 és 2018 között itt éltem, két éve költöztem Veszprémbe. Nagyon szeretem a Balatont, vitorlázom is, emellett én is tartok gyerekeknek táborokat. Szívügyem, hogy kicsit többet vitorlázzanak a gyerekek a Balatonnál – mondta Szekeres Dávid.

A gyerekeket különféle játékokkal is várták a rendezvényen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kepliné Blázsi Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője kérdésünkre elmondta, Balatonalmádi már három éve vesz részt a Balaton Napja elnevezésű kezdeményezésben, és minden esztendőben sportos programokkal készülnek a Wesselényi strandon. A Turisztikai Egyesület, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, valamint a város önkormányzatának összefogásával valósulhatott meg idén a rendezvény.

Ezúttal családiasabb léptékben tartották meg a Balaton Napját, kevesebb szervezettel, de így is akadtak újdonságok, mint például a strandtenisz, melyet az érdeklődők a helyszínen ki is próbálhattak.

A Balaton-parti települések idén is koccintottak a BalatonBorral, Balatonalmádiban a Feind pincészet olaszrizlingjét kóstolhatta meg az ünneplő tömeg. A balatonalmádi rendezvényen bemutatkozott például a Balatonalmádi Focisuli Alapítvány, a Balatonalmádi Sportegyesület, a Kelet-Balatoni Sakkegyesület, a Balatonalmádi Teniszklub, valamint ellátogatott az eseményre Darmos József bokszedző is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában