Vetélkedőt is hirdettek

2020.10.01. 07:00

Értekezletet tartottak a vanyolai Vajda-emlékházban

Vetélkedővel is emlékeztet Vajda Péter költőre az Elsősorban pápai Városbarát Egylet. Háromfős diákcsapatok jelentkezését várják, az online feladatlapok már elérhetők.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet július végén indított Vajda Péter-emlékprojektje keretében szeptemberben, a Jókai Mór Városi Könyvtár honlapján közzétette azokat a Vajda Péter életével, munkásságával, kortársaival kapcsolatos feladatlapokat, amelyek őszi megoldásával a 2021. január 20-ra, Vajda Péter emlék-születésnapjára tervezett vanyolai helyszínű ifjúsági honismereti-műveltségi vetélkedőre jelentkezhetnek iskolás csapatok.

A Vajda-emlékház Fotó: Laskovics Márió/Napló

A vetélkedő előkészítésével foglalkoztak nemrég a leendő zsűri tagjai, melyet rendhagyó módon a vanyolai Vajda-emlékházban tartottak a község polgármestere, Varga Rita és Fehér Mária címzetes főjegyző meghívására, abban a szobában, ahol a magyar reformkor jelese, Petőfi és 1848 előfutára a világra jött.

Az EpVE ügyvivője, az emlékprojekt koordinátora, Kerecsényi Zoltán elmondta, Pápa-Pápa környéki általános iskolás felső tagozatos, illetve középiskolás korosztályú, háromfős diákcsapatok jelentkezését várják.

A feladatlapok november 1-ig, a városi könyvtár honlapján érhetők el.

A tíz feladat megoldása önállóan történik, az internetről letöltött-megoldott feladatlapokat ugyancsak online, szkennelt formában kell majd beküldeni a csapatoknak. Hozzátette, a leendő zsűri döntése értelmében a tervezett vanyolai vetélkedőre a Vajda nevét viselő pesti-szarvasi iskolák tiszteletbeli meghívást kapnak.

A vanyolai Vajda-emlékházban a leendő vetélkedő zsűritagjai értekeztek Varga Rita polgármester és Fehér Mária címzetes főjegyző (középen) meghívására Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Próbálunk igazodni a vírushelyzethez. Ha az élet úgy alakulna, hogy az elkövetkezendő őszi-téli hónapokban nem lehetne hagyományos formában megtartani az emlékprojekt egyes elemeit, akkor azok az online térben is lebonyolíthatók lesznek. Tehát a biztonság kedvéért két verzióra készülünk, és ha szükséges, a vetélkedőt online is le tudjuk majd bonyolítani. Továbbá ha lesz rá igény, egy előre egyeztetett időpontban szívesen tartunk rendhagyó történeti-irodalmi tanórát Vajdáról és kortársairól a vanyolai emlékházban a vetélkedőre jelentkezők számára, ezzel is hozzájárulva a jobb felkészüléshez – emelte ki Kerecsényi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában