Polgármesterek Fóruma

2020.10.30. 07:00

Hárskúton találkoztak a térség polgármesterei

Ovádi Péter országgyűlési képviselő számára nagyon fontos, hogy időről időre összehívja a térség polgármestereit, és megbeszéljék az aktuális problémákat, feladatokat.

Molnár Sándor

20201029 Hárskút Művelődési Ház. Óvádi Péter Polgármesteri Fórumot tartott a környékbeli települések vezetőivel. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Ezért indította el a Polgármesterek fórumát, amelyet legutóbb a hárskúti művelődési házban rendeztek.

– Én mindig a kommunikációban hittem és abban, hogy együtt, közösen meg tudjuk oldani a problémákat. Hála istennek, Veszprém megye 1-es számú választókörzetében olyan polgármesterek vannak, akik nem külön-külön, elszigetelt településeket akarnak létrehozni, hanem közösen szeretnének egy irányba húzni – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki nagyon örül annak, hogy ilyen kitartó és jól felkészült vezetők vannak a választókörzetében.

A polgármesterek legutóbb október 29-én találkoztak Hárskúton. Hagyomány már, hogy az összejövetelt mindig máshová szervezik, hogy a résztvevők megismerhessék egymás településeit.

Egy-egy ilyen találkozó során megbeszélik, hogy kinek milyen fejlesztési tervei vannak. A polgármestereknek jól kidolgozott hosszú távú stratégiái vannak, amelyeket ezeken az összejöveteleken megosztanak, megvitatnak egymással, és megnézik, hogy kinek miben tudnának segíteni. A koronavírus-járvány pedig jelenleg is olyan nehéz helyzet elé állítja az önkormányzatokat, amiről beszélniük kell.

– Én megpróbálok segíteni, ezért azt várom el a polgármesterektől, hogy megosszák velem a gondjaikat. Nézzük át közösen, hogy hol tartunk, milyen vállalkozásokat érint kedvezőtlenül a járvány, vannak-e olyanok, akik elvesztették a munkájukat, és kik azok, akiket segítenünk kell. Fontos, hogy ebben a nehéz időszakban odafigyeljünk egymásra, és közben a fejlesztések se álljanak le – nyilatkozta Ovádi Péter a zártkörű hárskúti fórum előtt. A képviselő hozzátette, hogy biztosan megvitatják, milyen lehetőségek lesznek a 2021-es költségvetésben, és szóba kerülnek a Magyar falu programban rejlő lehetőségek is, hiszen még komoly összegek állnak rendelkezésre.

Érintik a Covid-helyzetet is, és az önkormányzatok előtt álló aktuális feladatokról ugyancsak egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában