összetett feladatkör

2020.10.01. 12:18

Ovádi Péter képviselőt miniszteri biztossá nevezték ki

Ovádi Péter országgyűlési képviselőt a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Nagy István agrárminiszter október 1-jétől, közölte a Magyar Közlöny.

Kovács Erika

Ovádi Péter szerint fontos a párbeszéd, a visszacsatolás az elmúlt időszak intézkedéseiről Fotó: Képviselői Iroda/Kovács Bálint

Fotó: BALINT KOVACS

A miniszteri biztos feladatairól egyebek mellett kiderül, koordinálja az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakítását, felméri az országos kóborállat-helyzetet, javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására. Felméri az országban található gyepmesteri telepek állapotát, javaslatot tesz azok fejlesztésére. Felhívja a lakosság figyelmét a felelős állattartás szabályaira.

Minderről az érintett minisztériumok, szervezetek képviselőivel egyeztet, törekszik a kormányzat és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre. Javaslatot tesz az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára, együttműködve az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában