KÖSZÖNJÜK MUNKÁJUKAT!

2020.10.29. 15:00

Saját testi épségét se féltve száguldott a Vérlovag egy két hónapos csecsemő vérével Veszprémbe

A saját testi épségét sem féltette a sofőr, aki Budapestről egy 2 hónapos kisbabának szállított vért Veszprémbe.

veol.hu

Forrás: Youtube

Kezdjük rögtön az elején: kik is a Vérlovagok? A csapat közösségi oldalán a következő módon definiálja a csoportot:

„A Magyar Mentőszolgálat alapítvány 13 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy hátrányos helyzetű csoportok megsegítését civil módszerekkel tudja segíteni. Az elmúlt években számtalan ilyen csoportot hosszútávon programszerűen segítettünk. Most egy új feladatot vállaltunk ez pedig az ország vérkészletének sürgősségi célba juttatása. Ehhez alapítványunk 3 darab speciálisan felszerelt motorkerékpárt, és 2 db gépjárművet vásárolt.

Ezeken a gépjárműveken olyan önkéntesek dolgoznak, akik nemcsak a motorozást választották életcélú, hanem részt kívánnak venni egy aktív társadalmi felelősségvállasban is.”

Az elmúlt napok egyik legfelkapottabb videója kétségkívül a Vérlovagok október 22-én készült felvétele, és nem ok nélkül! A hosszú hétvége előtt ugyanis egy mentálisan és fizikailag is megterhelő feladat állt a kétkerekű életmentők előtt: a délutáni csúcsforgalomban kellett egy mindössze két hónapos csöppségnek egy kicsi adag vért Budapestről Veszprémbe eljuttatniuk.

A hosszú, de mindenképp eseménydús videót megtekintve több dolog is biztos: egyfelől az a munka, amit a Vérlovagok végeznek, egyszerűen bámulatos, és tiszteletre méltó! Másodszor, a motor vezetője vérprofi. Harmadszor pedig, bár nagyon sok autós példa értékűen próbálta segíteni a „vérfutár” munkáját, még mindig sokan vannak, akik egy ilyen közlekedési helyzetben nem tudnak megfelelően reagálni.

Ha csak egy videót néz meg ma, ez legyen ez, mert mindannyiunk számára tanulságos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában