Maszkviselési szabályok Balatonfüreden: számítanak az emberek véleményére

Viselni kell a maszkot Balatonfüred több közterületén is, közölte Bóka István polgármester a közösségi oldalán szerdán este.

Kovács Erika

Eszerint november 12-től, csütörtök öt órától szájmaszkot kell viselni a legforgalmasabb közterületeken, így a vásárcsarnok, a rendelőintézet, a kormányablak, a városháza és az Ady Endre utcai postahivatal környezetében.

- A maszkviselés szabályozásával az a célunk, hogy csak azokon a helyeken legyen ez kötelező, ahol egyszerre sok ember tartózkodhat, és a távolságtartást nehezebben lehet biztosítani. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! – fogalmazott a polgármester.

Bóka István az előzményekről kifejtette, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések miatt változtak a maszkviselési szabályok. A polgármesterek azt a felhatalmazást kapták, hogy a 10 ezer embernél nagyobb népességű települések bel- és közterületein, illetve nyilvános helyein meghatározzák a maszkviselést.

Megkeresésünkre hozzátette, az önkormányzatnak, együttműködve a rendőrséggel, az a célja, hogy eleinte főként a figyelmeztetés legyen az elsődleges, ne a szankciók kiszabása. Mindemellett számítanak az emberek véleményére az egészséget érintő biztonság érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában