Pápán is rendelet szabályozza a közterületi maszkviselést

Szerda délután került fel a város honlapjára a polgármesteri rendelet a közterületen és nyilvános helyen történő maszkviselés szabályairól.

Forrás: pixabay

A november 12-én hatályba lépő rendelet szerint közterületen, nyilvános helyen a (2)-(3) bekezdésben meghatározottak szerint kötelező orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textilből vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

(2) A 6. életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles maszkot viselni kereskedelmi üzlet parkolójában, piac nyitvatartási idejében annak teljes területén, nyílt vagy részben fedett területen, ahol tömegközlekedési eszközre várakoznak.

(3) A 6. életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles maszkot viselni, ha bölcsőde, óvoda, közoktatási intézmény, posta, gyógyszertár, pénzintézet, egészségügyi intézmény bejárata előtt várakozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában