senki ne éljen vissza a lehetőséggel

2020.12.30. 11:00

Dolgozhatnak az állatvédők szilveszteréjjel

Dolgozhatnak az állatvédők a szilveszteri kijárási tilalom után is – ezt Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos kezdeményezte.

Kovács Erika

20201016 Veszprém Ovádi Péter országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója a gulyadombi kutyasétáltatónál a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá történő kinevezése kapcsán ( a háttérben Czirfusz Tímea Állatvédő Egyesület Veszprém tag és Böröczky Veronika egyesületi elnök) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Erről az agártárca közleményben tájékoztatott minket. A felmentés december 31-én 20 óra és 2021. január 1-je öt óra között érvényes számukra.

A miniszteri biztos kiemelte, az együttműködés újabb előremutató példa a hivatalos szervek és a civilek között. Köszönettel szólt az országos rendőrfőkapitány segítségéről, illetve a rendőrség szakmai és emberi támogatásáról. Hozzátette, az igazolást csak azon civil szervezeteknél fogadja el a rendőrség, akiknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ovádi Péter hangsúlyozta, ha a civil szervezetnek bejelentés alapján egy állat befogását vagy elhelyezését kell elvégeznie, azt jogszerűen megteheti az igazolás birtokában. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a lehetőséggel senki ne éljen vissza.

Örömmel vette és üdvözölte a kezdeményezést Antal Laura, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület vezetője. Azt tanácsolta, azok a civilek, akik eddig is végezték a mentéseket, befogásokat, és segítettek, ezt előre jelezzék, ezután adnak nekik munkavégzéshez szükséges igazolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában