Kettő az egyben

2020.12.31. 11:00

Ezentúl külön és egyben is díjazzák a tanulmányi és a sportsikert elért pápai diákokat

Évtizedes hagyományon változtat az önkormányzat: ezután azon diákokat külön is díjazzák, akik mind a tanulmányaikban, mind a sport terén kimagaslóan teljesítenek. A 2020-as eredményeik és az iskolák javaslatai alapján öt diákot jutalmaznak.

Laskovics Márió

Áldozó Tamás polgármester kihirdette a 2020-as év jól tanuló és jól sportoló pápai diákjait is

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jó tanuló, jó sportoló díjazási rendszer átalakulásáról tájékoztatta a sajtót Áldozó Tamás polgármester szerdán a Városházán. Mint felidézte, a városi decemberi programsorozat része volt a korábbi évtizedekben, hogy a Sportcsarnokban a jól tanuló, jól sportoló pápai diákoknak és felkészítőiknek elismeréseket adtak át. Egyebek mellett azonban ez is elmaradt 2020-ban. A 2021-es évtől új korszakot kezd az önkormányzat, és más rendszerben díjazza a kimagasló diákteljesítményeket.

– A hagyomány az volt, hogy olyan diákokat köszöntöttünk, akik vagy kiváló tanulmányi, vagy kiugró sporteredményükkel voltak példaképül állíthatók a többiek elé. A jövőben is szeretnénk elismerni a kimagasló teljesítményeket, azonban 2021-től kezdődően azokat megkülönböztetett figyelemben részesítenénk, akik jó tanulók és emellett kiváló sporteredményeik vannak. Tehát akik esetében a két feltétel – 4,8-as tanulmányi átlag és országos 1-10. helyezés sportversenyen – együtt áll fenn – szögezte le Áldozó Tamás polgármester.

Mint előrevetítette, az elismeréseket a kiváló tanulmányi versenyeredményekért júniusban, a tanév végén, a jó sporteredményekért pedig év végén adják majd át a diákok és felkészítőik számára.

Áldozó Tamás polgármester kihirdette a 2020-as év jól tanuló és jól sportoló pápai diákjait is Fotó: Laskovics Márió/Napló

Áldozó Tamás polgármester elmondta, felhívást tett közzé, kérve az oktatási intézményeket, hogy javasoljanak jól tanuló és jól sportoló nebulókat. – Többen félreértették, a korábbiaknak megfelelően. De érkeztek remek javaslatok is. 2020-ban a sportverseny-rendszerek sokszor csonkák maradtak, hiszen az országos döntőket nem tudták megrendezni. Ezért az országos döntőbe jutás már elegendő feltétel volt – tette hozzá a városvezető.

Ezek alapján öt tanulót választottak ki 2020-ban a díjra: Winhoffer Júlia, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 8.b osztályos tanulója (felkészítő tanárai: Mórocz Katalin edző és Szabó Sándor testnevelő), Bóka Viktória – Petőfi Sándor Gimnázium, 11.b (Szalóki Sándor edző), Nagy Eszter – Türr István Gimnázium és Kollégium, 8.g (Szabó Norbert és Horváth Attila testnevelő), Leimeiszter Ábel – Szent István iskola, 8.b (Babai Gergő edző és Szabó Sándor), valamint Horváth Csanád – Türr iskola, 8.g (Szabó Norbert és Horváth Attila) várhatóan tárgyjutalomban, vásárlási utalványban részesül január 11-ét követően, a járványügyi óvintézkedések alakulásától függően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában