Ütemterv szerint haladnak

2021.01.19. 11:00

A várpalotai közszolgáltató felkészült a hóeltakarítási munkákra

Az idei tél talán leghidegebb napjait éljük, éjszakánként igen mélyre zuhant a hőmérséklet. A település síkosságmentesítési feladatait a Várpalotai Közszolgáltató Kft. látja el. Horváth Tamás, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: pontos ütemterv alapján végzik az utak és járdák takarítását.

Szabó Péter Dániel

Két nagy autó, rakodógép és három járdatakarító jármű áll rendelkezésre Várpalotán a hómunkákhoz

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Várpalotai Közszolgáltató Kft. munkatársai a közutak síkosságmentesítése mellett takarítják a járdákat, a lépcsőket és a buszvárókat is. – Társaságunk két nagy autóval, rakodógéppel és három járdatakarító járművel dolgozik, illetve szükség esetén 12 hómunkás is tisztítja az utakat, járdákat. Kézi erővel főképp a meredek szakaszokat, lépcsőket, buszvárókat igyekeznek megszabadítani a hótól és a jégtől – mondta Horváth Tamás.

A téli munkák szempontjából így pontos ütemtervbe sorolják a város útszakaszait. – Addig, amíg az egyes ütem teljesen nem járható és nincs megfelelően letakarítva, addig nem fogunk a második ütemre átmenni. Az egyes ütem szakaszai a meredek útszakaszok, a tömegközlekedési járművek útvonalai, valamint a mentőkhöz, rendőrséghez vezető utak. Amíg ezek nem tiszták, addig nem megyünk a következő útszakaszra. Sokan elvárnák azt, hogy két-három centiméternyi hó esetén egyidejűleg minden utca legyen teljesen letakarítva, ez azonban egyetlen városban sincs így.

Az ügyvezető kiemelte: ezúton is kéri a gépkocsi-tulajdonosokat, ügyeljenek a szabályos parkolásra, hogy a munkagépek akadálymentesen dolgozhassanak.

Két nagy autó, rakodógép és három járdatakarító jármű áll rendelkezésre Várpalotán a hómunkákhoz Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Több esetben jelezték már a kollégák az idei hóeltakarítások, illetve sózások során, hogy bizonyos utcákba be sem tudtak hajtani a szabálytalanul parkoló járművek miatt. Arra kérem a lakosságot, hogy a torkolatokba, útszelvényekbe ne parkoljanak be a járműveikkel. Ugyanez igaz a családi házas övezetekre is. Ha lehetséges, havas időben álljanak be az udvarba.

Országos és helyi rendelet is szabályozza egyébként a családi házas övezetekben a síkosságmentesítést. Horváth Tamás hangsúlyozta, az ingatlan előtti járdaszakaszok takarítása a tulajdonosok feladata, és ugyanez vonatkozik a társasházak előtti területekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában